Zemiakové pečivo

Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept)

Autor receptu: sev111

čo chladnička dnes dala....

Suroviny

Postup

  1. Cesto, keď nakysne, rozvaľkáme, potrieme roztopenou masťou a posypeme nastrúhým uvareným zemiakom a syrom.
  2. Preložíme a necháme podkysnúť. Takto to urobíme 2x a necháme minimálne 15 minút kysnúť pod utierkou.
  3. Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik, zvinieme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech.
  4. Potrieme vajíčkom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme ešte kysnúť minimálne 10 minút. Pomedzi to predhrejeme rúru na pečenie. Pečieme na 220 °C do zlatohneda.
  5. A už upečené. Želám dobrú chuť.