Rybacie fašírky
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí.
Množstvo surovín je na dve fašírky, ale ja vždy robím aj dvoj-trojnásobnú dávku a väčšinou
od oka.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si v osolenej vode uvaríme očistené nakrájané zemiaky, aby mali čas vychladnúť.
- Rybu vložíme do hrnca s mliekom a bobkovým listom a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a necháme asi 5 minút postáť. Potom rybu vyberieme, stiahneme z kože a potrháme na kúsky. Z mlieka vyberieme bobkový list a mlieko si odložíme.
- Vychladnuté zemiaky popučíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (ak chcete, môžete pridať aj napr. jarnú cibuľku, mrkvu, brokolicu... ) a potrhanú rybu. Posolíme a pokoreníme. Zo všetkého vymiešame kompaktnú hmotu.
- Rozdelíme na dve časti, vytvarujeme fašírky a začneme obalovať: v múke, vo vajíčku a v strúhanke.
- Fašírky sprudka opečieme na rozpálenom oleji, z každej strany, ale iba chvíľku. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 8-10 minút.
- Petržlenová omáčka: Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame a miešame, a opatrne pridávame mlieko, ktoré sme si predtým odložili. Privedieme k varu, miešame, aby nevznikli hrčky, až kým omáčka nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- Fašírky s omáčkou sú výborné len tak, s listovým šalátom, čo nám chutí v lete. V zime k tomu robím napríklad sladký zemiak a hrášok.
Dobrú chuť.