Rybacie fašírky

Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je na dve fašírky, ale ja vždy robím aj dvoj-trojnásobnú dávku a väčšinou od oka.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr si v osolenej vode uvaríme očistené nakrájané zemiaky, aby mali čas vychladnúť.
  2. Rybu vložíme do hrnca s mliekom a bobkovým listom a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a necháme asi 5 minút postáť. Potom rybu vyberieme, stiahneme z kože a potrháme na kúsky. Z mlieka vyberieme bobkový list a mlieko si odložíme.
  3. Vychladnuté zemiaky popučíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (ak chcete, môžete pridať aj napr. jarnú cibuľku, mrkvu, brokolicu... ) a potrhanú rybu. Posolíme a pokoreníme. Zo všetkého vymiešame kompaktnú hmotu.
  4. Rozdelíme na dve časti, vytvarujeme fašírky a začneme obalovať: v múke, vo vajíčku a v strúhanke.
  5. Fašírky sprudka opečieme na rozpálenom oleji, z každej strany, ale iba chvíľku. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 8-10 minút.
  6. Petržlenová omáčka: Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame a miešame, a opatrne pridávame mlieko, ktoré sme si predtým odložili. Privedieme k varu, miešame, aby nevznikli hrčky, až kým omáčka nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
  7. Fašírky s omáčkou sú výborné len tak, s listovým šalátom, čo nám chutí v lete. V zime k tomu robím napríklad sladký zemiak a hrášok. Dobrú chuť.