Zemiakové placky
Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Zemiaky som ošúpala a umyla.
- Sudovú kapustu som premyla a vyžmýkala.
- Zemiaky som nastrúhala.
- Pridala som k nim vodu.
- Pridala som kyslú kapustu.
- Pridala som soľ, treba opatrne, lebo kapusta už soľ obsahuje, mleté korenie, nakrájaný strúčik cesnaku.
- Pridala som nakrájaný medvedí cesnak.
- Pridala som múku.
- Všetko som spolu premiešala a nechala, aby sa chute spojili.
- Pripravila som klobásu a cibuľu som ošúpala.
- Klobásku som nakrájala na kolieska aj s cibuľou.
- Na panvici som nechala rozohriať masť, pridala som cibuľu.
- Keď bola cibuľa opečená, pridala som klobásu a iba chvíľku opiekla.
- Na väčšej panvici som rozohriala masť a z cesta upiekla placky z oboch strán.
- Hotovú som vyložila na kuchynským papierom vystlaný tanier, nechala odkvapkať prebytočný tuk.
- Potom som ju naplnila zmesou cibule a klobásy.
- Podávala som jedlo so zakysankou. Prajem vám dobrú chuť.
- V pondelok som dostala ešte zásielku od priateľov z Komárna. Domáce údené klobásy a údenú slaninu.