Zemiakové placky

Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala a umyla.
  2. Sudovú kapustu som premyla a vyžmýkala.
  3. Zemiaky som nastrúhala.
  4. Pridala som k nim vodu.
  5. Pridala som kyslú kapustu.
  6. Pridala som soľ, treba opatrne, lebo kapusta už soľ obsahuje, mleté korenie, nakrájaný strúčik cesnaku.
  7. Pridala som nakrájaný medvedí cesnak.
  8. Pridala som múku.
  9. Všetko som spolu premiešala a nechala, aby sa chute spojili.
  10. Pripravila som klobásu a cibuľu som ošúpala.
  11. Klobásku som nakrájala na kolieska aj s cibuľou.
  12. Na panvici som nechala rozohriať masť, pridala som cibuľu.
  13. Keď bola cibuľa opečená, pridala som klobásu a iba chvíľku opiekla.
  14. Na väčšej panvici som rozohriala masť a z cesta upiekla placky z oboch strán.
  15. Hotovú som vyložila na kuchynským papierom vystlaný tanier, nechala odkvapkať prebytočný tuk.
  16. Potom som ju naplnila zmesou cibule a klobásy.
  17. Podávala som jedlo so zakysankou. Prajem vám dobrú chuť.
  18. V pondelok som dostala ešte zásielku od priateľov z Komárna. Domáce údené klobásy a údenú slaninu.