Zemiakové slivkové knedle (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Nedá mi aby som v dobe hojnosti ovocia neponúkla tieto knédle,plnené slivkami.Robím ich aj s čerešňami,jahodami,marhuľami a ovocím,ktoré sa dá pekne vložiť do cestového kabátika.
40 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Príprava cesta: Múku,soľ,vajíčko,pridáme studené postrúhané zemiaky a spracujeme na mäkké cesto.Píšem v recepte, jedno vajíčko,no ja som mala prekvapenie.V jednom vajíčku,dve žĺtka. Cestíčko bude výdatnejšie..No stačí jedno vajíčko.
- Po oddýchnuti,asi 10 minút,z cestového válčeka odkrajujem kolieska,do ktorých zbalím umyté a suché slivky.Kôstky nevyberám.
- Pripravené a zabalené slivkové knédle.
- Dám ich variť do osolenej vody.Po vyplávani na vrch,nechám ich ešte chvíľočku prevrieť.Trvá to asi 12 minút.
- Povyberám.
- Medzi tým si dám na sucho opražiť strúhanku do ružova.Nesmie prihorieť,lebo by zhorkla.Tiež posýpam makom,tvarohom,len orechami,alebo aj opraženou detskou krupicou.Možností je veľa.
- Potom pridám mleté,alebo posekané vlašké orechy.Nechám zmes spolu prehriať.Nakoniec pridám práškový cukor.
- Pripravím si zmes,v ktorej budem knédle obaľovať.Tiež misu,na ktorej ich naservírujem.
- V zmesi, knédle pogúľam a šup na tácku.
- Rozpustím si maslo,ktorým ich budem polievať.
- Hotové,pripravené na servírovanie.