Zemiakové slivkové knedle (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Nedá mi aby som v dobe hojnosti ovocia neponúkla tieto knédle,plnené slivkami.Robím ich aj s čerešňami,jahodami,marhuľami a ovocím,ktoré sa dá pekne vložiť do cestového kabátika.

40 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Príprava cesta: Múku,soľ,vajíčko,pridáme studené postrúhané zemiaky a spracujeme na mäkké cesto.Píšem v recepte, jedno vajíčko,no ja som mala prekvapenie.V jednom vajíčku,dve žĺtka. Cestíčko bude výdatnejšie..No stačí jedno vajíčko.
  3. Po oddýchnuti,asi 10 minút,z cestového válčeka odkrajujem kolieska,do ktorých zbalím umyté a suché slivky.Kôstky nevyberám.
  4. Pripravené a zabalené slivkové knédle.
  5. Dám ich variť do osolenej vody.Po vyplávani na vrch,nechám ich ešte chvíľočku prevrieť.Trvá to asi 12 minút.
  6. Povyberám.
  7. Medzi tým si dám na sucho opražiť strúhanku do ružova.Nesmie prihorieť,lebo by zhorkla.Tiež posýpam makom,tvarohom,len orechami,alebo aj opraženou detskou krupicou.Možností je veľa.
  8. Potom pridám mleté,alebo posekané vlašké orechy.Nechám zmes spolu prehriať.Nakoniec pridám práškový cukor.
  9. Pripravím si zmes,v ktorej budem knédle obaľovať.Tiež misu,na ktorej ich naservírujem.
  10. V zmesi, knédle pogúľam a šup na tácku.
  11. Rozpustím si maslo,ktorým ich budem polievať.
  12. Hotové,pripravené na servírovanie.