Zemiakové rezance - Qing jiao tu dou si
Autor receptu: 2010
Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn.Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna.Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny kde sa je vela kapusty a zemiakov.. Zemiakove slize .....to nie su slize ale zemiaky "nakrajane" na slize .
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky nakrajame na slize da sa pouzit V krajac ja som pouzil "specialnu skrabku" .
Dame ich hned do studenej vody aby nam neocernely.Treba pouzit nemukove zemiaky.( neviem ako sa to spravne po slovensky volaju?)
- Chilli , ( my sme pouzili lyzicku chilli oleja ) jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno.
Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak acca 1 minutu oprazime.
Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a mesiame prazime cca 1-2 mniuty.
Pridame ryzovy ocot a lahku sojovu omacku a trosku cukru a stir fry cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku.
- Vysledok prvy krat som jedol zemiaky ktore su stale trochu chrumkave.
Vyskusajte....dobru chut.
- Robili sme aj dalsiu verziu ako prilohu ku salatu.
len tu sme pridali trosku kurkumi nech tie "slize " maju aj peknu farbu.