Zemiakové rezance - Qing jiao tu dou si

Autor receptu: 2010

Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn.Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna.Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny kde sa je vela kapusty a zemiakov.. Zemiakove slize .....to nie su slize ale zemiaky "nakrajane" na slize .

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrajame na slize da sa pouzit V krajac ja som pouzil "specialnu skrabku" . Dame ich hned do studenej vody aby nam neocernely.Treba pouzit nemukove zemiaky.( neviem ako sa to spravne po slovensky volaju?)
  2. Chilli , ( my sme pouzili lyzicku chilli oleja ) jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak acca 1 minutu oprazime. Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a mesiame prazime cca 1-2 mniuty. Pridame ryzovy ocot a lahku sojovu omacku a trosku cukru a stir fry cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku.
  3. Vysledok prvy krat som jedol zemiaky ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte....dobru chut.
  4. Robili sme aj dalsiu verziu ako prilohu ku salatu. len tu sme pridali trosku kurkumi nech tie "slize " maju aj peknu farbu.