Zemiakové placky s mäsom a zeleninovým šalátom

havino - fotkahavino, 10. novembra 2010
Zemiakové placky s mäsom a zeleninovým šalátom
Foto: havino

Určite toto jedlo poznáte viacerí,ale každý ho robí v inej obmene. U nás doma je veľmi zaužívané, je to skutočne rýchlovka, ak použijem kupované Zobraziť celý popisUrčite toto jedlo poznáte viacerí,ale každý ho robí v inej obmene. U nás doma je veľmi zaužívané, je to skutočne rýchlovka, ak použijem kupované zemiakové placky, ale viac menej ich vždy pripravujem doma a pečiem také malé placky, ako lievance.

Suroviny

 podľa svojej chuti
 (alebo kuracie) podľa chuti
 konzerva
 podľa chuti
 (alebo kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Zemiakové placky, podla vlastnej chuti. Ako vyššie uvádzam, robievam si svoje, ale v mraziaku pre takú rýchlovku mám aj tie kupované.

  2. 2

    Mäso pokrájame na drobné kúsky, ktoré opečieme na panvici s koreninami, ja zvyknem používať gyros korenie. Ked je mäso mäkké, pridám konzervu mexická zmes s fazuľou, premiešame, necháme prejsť varom, nech sa chute spoja, dochutíme, dosolíme, zahusťovať netreba, tá zmes je hustá z tej konzervy už.

  3. 3

    Podávame s plackami a so zeleninovým šalátom, urobeným podla vlastnej chuti. Ja zvyknem robiť miešaný,ale dobrý je na tom, aj z hlávkovej kapusty. Placky, na to dáme zmes s mäsom, zeleninový šalát, na šalát lyžičku tatárskej omáčky,alebo pochúťkovú smotanu a zasypeme strúhaným syrom. Presné množstvá uviesť neviem,záleží od počtu podávaného jedla.

Diskusia k receptu

tinca
tot jedlo mi pripmenulo jednu reštiku u nás, volá sa štvrolístok a na každej placke je iný druh mäsa,pekná fotočka
jarkulienka
Tak to vyzerá fantasticky, aj krásne nafotené. Spravím na nedeľný obed. Vďaka za recept!
ludar
Tak to vyzerá prudko jedlé. Ukladám. :-)
murgaska
Vyzera to vyborne a urcite vlmi chutne.Dakujem za recept.
cica2
tak toto patrí medzi moje obľúbené jedlá, placky môžem v akejkoľvek podobe, vďaka za receptík:)
eviana
@havino , placky milujem, vždy keď mám na niečo chuť a neviem ju presne identifikovať, tak placky to urobia a v tejto Tvojej krásne načančanej verzii hotové lukulské hody... chválim, ukladám a teším keď vyskúšam :)
havino
@evka , ja som pozabudla, že som tu tento recept dala, to bol prvý, vdaka všetkým za komentár, odvtedy koľko som sa naučila vdaka varecháčom a super stránke varecha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia