Zemiakové placky plnené kuracím mäskom s kapustovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Konečne som prišla z internátu domov tak som mohla pustit do plnohodnotnej večere :D

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko si pokrajame na úzke rezančeky aj s cibulou a s cesnakom , ktoré sme na jemno nakrájali ich hodíme do kastroliku a pridame koreniny, olej a kečup . Dobre premiešame a dáme do chladničky si na hodinku- dve .Občas z chladničky vyberieme a premiešame .
  2. Kým máme mäsko v chladnicke pripravíme si zmes na zemiakové placky . Na placky si očistíme zemiaky a postrúhame na jemnom strúhadle (jemnučke rezančeky), do zemiačikov pridáme vajíčka , pretlačený cesnak a rascu . Osolíme a okoreníme.Všetko dobre spolu premiešame a po vrchu posypeme len troškou múky aby nám nezhnedli kým si vypražíme mäsko.( Mňa mamina naučila nedávať do placiek múku pretože su potom tvrde a na panvici horia , takto su ovela jemnejsie a aj chutnejšie. )
  3. Na panvici si necháme rozohriat olej a mäsko opražíme ,ked mäsko jemne zhnedne vyberáme ho na tanier.
  4. Ked máme mäsko hotové môžme začať vyprážať placky , na kúsku oleja z oboch strán do oranžova. Na jednu placku dávam na panvicu dve kopcovité lyžice zmesi a roztriem .(Z tohto množstva nám víde asi 14 placiek)
  5. Ked máme placky hotové urobíme si šalátik. Na strúhalde si postrúhame kapustu na rezančeky a pridáme len ocot a cukor, kapuste totiž nič iné netreba :-)
  6. Nakoniec už len placky naplníme mäskom a kečupom, uložíme veldľa seba ,medzi ne nasypeme šalát a ozdobíme . Dobrú chuť!!!