Zemiakové placky delikates

Autor receptu: glosterka

Máte chuť na chrumkavé zemiakové placky? Zostali vám varené zemiaky a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept a máte vynikajúcu večeru alebo prílohu k obedu ;-).

35
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Varené zemiaky najemno nastrúhame do misky. K nim nahrubo nastrúhame očistené a umyté surové zemiaky. Pridáme ostatné suroviny, múku dáme podľa potreby, aby sme nemali príliš husté a ťažké cesto.
  2. Ja som si dnes takto makla a pripravila som si cesto na večeru. Rozdelila som to na 1/2 a bude aj na zajtra na obed alebo na večeru. V chladničke sa tomu nič nestane :-).
  3. Veľkou lyžicou odoberáme cesto, na rozpálený olej kladieme kôpky, ktoré roztiahneme do požadovaného tvaru a vysmážame do zlatista.
  4. Tip nielen pre milovníkov špaldy: Kto nemôže bielu pšeničnú múku, pridá do cesta podľa potreby špaldovú múku hladkú v kombinácii so špaldovou krupicou.