Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 12. mája 2019
Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Foto: siuuu

Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe Zobraziť celý popisMilujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe pasujú perfektne.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 ks menšie
podľa chuti (alebo tymian)
1 PL
1/4 ČL
podľa chuti
podľa chuti (alebo iný)
1-2 PL (alebo masť)
Figová omáčka:
2-3 ks (čerstvé)
1 ČL
1 ČL
z 1/2 pomaranča




Postup

  1. 1

    Zmiešame očistené postrúhané zemiaky zbavené prebytočnej vody, posekaný rozmarín (časť si necháme na posypanie syra), vajíčka, soľ, korenie a škrob. Na jemne pomastenej panvici robíme malé placky (ja používam panvicu určenú na lievance s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí iba jemnučko pomastiť).

  2. 2

    Placky preložíme na pekáč s papierom na pečenie, na každú položíme kúsok syra, korenie, trocha rozmarínu a v rúre zohriatej na 180 °C zapekáme cca 10 minút.

  3. 3

    Pokiaľ sa zapekajú placky pripravíme si zmixovaním všetkých surovín dip, ktorým po vybratí z rúry pokvapkáme teplé placky a hneď podávame.

Diskusia k receptu

haji
S radostí bych ochutnala, pěkný receptík!
1x siuuu
siuuu
@Gerberka (12.5.2019 15:25)

áno kombinácia je netypická, ale chute ladia spolu výborne ... ja som tiež prišla na chuť kombináciám s ovocím iba pred nedávnom, a zistila som, že ak sa vhodne chute skombinujú - výsledkom je výborné jedlo ... veď život nám ponúka toľko chutí, tak prečo občas neochutnať aj niečo nové ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia