Zemiakové krokety

Zemiakové krokety s pecorinom a čedarovou majonézou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Čedarová majonéza: Čedar nastrúhame a spolu s taveným syrom roztopíme. Pridáme majonézu, dôkladne premixujeme, dochutíme korením a soľou. Necháme vychladnúť.
  2. Krokety: Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, rímsku rascu, nastrúhanú polovicu pecorina a všetko spolu spracujeme.
  3. Na doske posypanej múkou sformujeme z cesta malé guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a panko strúhanke. Vypražíme na horúcej masti z oboch strán do zlata. Podávame s čedarovou majonézou, nakladanou zeleninou a posypeme zvyšným pecorinom.
  4. Panko strúhanka je pôvodom japonská strúhanka, na výrobu ktorej sa používa chlieb bez kôrky. Je strúhaná nahrubšie ako naša klasická strúhanka, preto nenasaje toľko tuku. Vďaka tomu sú jedlá vyprážané s jej použitím ľahšie.