Zemiakové krokety
Zemiakové krokety

Zemiakové kroketky

monikachudovanova - fotkamonikachudovanova, 11. novembra 2017

Chutná príloha

60 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
2 ks
2 štipky
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka, ešte za tepla ich prelisujeme na kašu. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, soľ, strúhanku a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Z cesta navlhčenými rukami formujeme guličky, ktoré namáčame v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke.

  3. 3

    Pečieme ich do zlatista v oleji, opečené ich ukladáme na obrúsok (aby sme z nich odstránili prebytočný olej) Prajem dobrú chuť :) :)

Diskusia k receptu

afataga
Toto mam aj ja rada, ale nam viac chutia vyprazane na masti a lepsie sa opekaju male placky, netreba donemoty obracat, chut je ta ista.
strucik
Tak toto teda nemusím, zemiaky si viem predstaviť aj na chutnejší spôsob.
jack
Dávno som hľadala takýto dobrý recept.Vyzerajú veľmi pekne.Skúsim ich urobiť.Vďaka.
aleana
@Monika vďaka za recept, kroketky milujem :-) skúsim si ich urobiť podľa tvojho receptu, ale urobím radšej placky. Kroketky je lepšie robiť vo fritéze, tam sa krásne rovnomerne upečú, ale ja ju nemám. Tvoje vyzerajú krásne :-)
monikachudovanova
@Aleana (12.11.2017 07:46)

Áno áno friteza je lepšia ja som trošku urobila klasicky ale nakoniec som dala do fritézy :) ale tiež skúsim tie placky vraj je to aj kus chutnejšie :)
monikachudovanova
Recept je veľmi rýchly a jednoduchý našla som veľa na nete kde to bolo moc komplikované a nakoniec som z mnoha receptov spravila jeden jednoduchý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia