Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou

Autor receptu: alena54

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke osolíme.Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ múku a spracujeme cesto.Vygúlame si asi na 3-4 milimetre a vykrajujeme kolieska o priemere 6cm.Naplnime plnkou do polovice kruhu a preložíme máme z toho takú mušľu.Dáme si varit vodu do väčšieho hrnca osolime ked voda začne vriet dáme knedlíky varit kolko nam vojde nechame zovriet a ked vyjdu hore povarime asi tak 3-4 minutky vyberieme ja mám taku nerezovu varechu s dierkami dame do nadoby pomastime olejom.Knedlíkov je asi tak 20-25 kusov
  2. Plnka:údenú varenú krkovičku si nakrájame na menšie kúsky aj s cibuľou dame do mixéra a spracujeme na pastu mozeme aj posolit aj ked udene je slane ale ja este troška prisolím.
  3. Kapusta: dame na olej cibuľu pridáme kapustu aj s troškou vody sol a dusime ked je mäka troska zahustime mukou . pridáme cukor kto nechce nemusi.Odložíme zo sporaka .Na panvicu si dáme toška oleja a znova druhu cibuľu opražíme do zlatova a polejeme po povrchu kapusty. Dobrú chuť :)