Zemiakové knedle

Zemiakové knedle s cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Toto je jedno z mojích obľúbených jedál... jednoduchý nenáročný ,,obed,, a verte tomu, keď mám toto nemusím mať nič iné, aj keď sa dá všelijako kombinovať.

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. v šupe uvarené zemiaky prelisujeme, alebo postrúhame, pridáme vajíčko a osolíme
  2. pridáme trochu škrobovej múčky
  3. a mix múky... polohrubú
  4. a hrubú múku no nie veľa .... iba toľko, aby cesto nebolo riedké a nelepilo sa nám na ruky......cesto dlho nemiešame, lebo dlhším miešaním nám cesto riedne
  5. vypracujeme cesto, ktoré vyvalkáme na valčeky o priemeru asi 5-6 cm
  6. dáme uvariť do vriacej osolenej vody...kneľa klesne na dno, treba ju sem tam popostrčiť, aby sa neprilepila na dno .....
  7. keď knedľa vypláve na hladinu necháme ju ešte asi 5 minút povariť nie dlhšie, aby sa nám nerozvarila
  8. hotové knedlíky pokrájame niťou a môžeme servírovať na tanier
  9. naservírované už len posypeme osmahnutou cibuľkou a môžeme podávať