Zemiakové hniezda s hubami a balkánskym syrom

Autor receptu: afataga

Včera manžel doniesol jeden suchohríb - modrák, sušiť jednu hubu sa mi zdal nezmysel, tak som rozmýšľala, čo s ním a vymyslela som toto jedlo. Lepšie by bolo húb viac. Dnes mám z technických príčin foto len z mobilu, snáď sa to bude dať prežiť.

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suchohríb
  2. som pokrájala na malé kúskym hneď zmodrel :-)
  3. Na masti som dusila hríb s cibuľkou 20 min., v polovici dusenia som pridala soľ, rascu a v dlani som namrvila sušené bedle, namiesto hubového korenia.
  4. Zemiaky som očistila a na V-krájači nastrúhala na jemné rezančeky, pridala som udusené huby, vajce, koreniny a nakrájaný syr.
  5. Na plech som dala papier na pečenie a narobila som hniezda, na každé som dala 1 KL oleja a dala piecť na 200° na cca 30 min.
  6. Keď boli okraje pekne chrumkavé, bolo hotovo
  7. K tomu šalátik