Zemiakové halušky s feta syrom

Autor receptu: babav

Nemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako bryndza .

4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ocistene zemiaky postruhame na hustom struhadle a hned zalejeme vriacim mliekom,aby nestmavli.Primiesame vajcia sol ,muku a vypracujeme vlacne cesto. Nechame ho chvilu odlezat.
  2. Slaninku pokrajame na male kocky a usmazime do chrumkava. Feta syr postruhame na vacsej strane struhadla na dno nadoby , do ktorej budeme davat uvarene halusky.
  3. Vodu vo vacsom hrnci privedieme do varu a cez haluskove sitko pretlacame do nej male halusky.Po vyplavani na povrch ich este varime aspon 2-3 minuty. Vyberieme ich z vody priamo do pripravenej nadoby so syrom.Polejeme mastou zo slaninky a premiesame .Dalsie davky uvarenych halusiek pred primiesanim k syru prelejeme horucou vodou,inac budu mlazglave. Nakoniec ich posypeme chrumkavou slaninkou a servujeme. D o b r u ch u t !