Zemiakové halušky s feta syrom
Autor receptu: babav
Nemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako bryndza .
4-6 porcie |
40 minút príprava |
Postup
- Ocistene zemiaky postruhame na hustom struhadle a hned zalejeme vriacim mliekom,aby nestmavli.Primiesame vajcia sol ,muku a vypracujeme vlacne cesto.
Nechame ho chvilu odlezat.
- Slaninku pokrajame na male kocky a usmazime do chrumkava.
Feta syr postruhame na vacsej strane struhadla na dno nadoby ,
do ktorej budeme davat uvarene halusky.
- Vodu vo vacsom hrnci privedieme do varu a cez haluskove sitko pretlacame do nej male halusky.Po vyplavani na povrch ich este varime aspon 2-3 minuty. Vyberieme ich z vody priamo do pripravenej nadoby so syrom.Polejeme mastou zo slaninky
a premiesame .Dalsie davky uvarenych halusiek pred primiesanim k syru prelejeme horucou vodou,inac budu mlazglave.
Nakoniec ich posypeme chrumkavou slaninkou a servujeme.
D o b r u ch u t !