Zemiakové guľky
	        Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou (fotorecept)
	        Autor receptu: babkamt
	         
	        
	        Po sviatkoch mi zostalo  varené údené mäso. Váhala som medzi  šunka flekmi alebo 
guľkami. Vyhrali to guľky.
Postup
- Zemiaky v šupke uvaríme, necháme vychladnúť. Očistené zemiaky na jemno nastrúhame na dosku. Pridáme 1 čajovú lyžičku soli, jedno celé vajce, 50 g škrobovej múčky, 50 gramov detskej krupice, 100 gramov hrubej múky.  Vypracujeme cesto.
 - Varené údené mäso nakrájame na menšie kocky.
 - Zapracujeme do cesta.  Nakoľko som sa ponáhľala do záhrady, tak som si prácu zjednodušila a údené som pridala do cesta.
 - Z cesta sformujeme malé guľky.
 - Guľky dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na vrch, ešte ich chvíľu povaríme, vyberieme. Za týmto hrncom s guľkami je udusená kapusta.  Kapustu pripravíme nasledujúcim spôsobom: na masti osmahneme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme 1 čl celého kmínu a trochu cukru.  Pridáme kilogram kyslej kapusty aj s vodou. Kapustu udusíme, zahustíme ju na jemno nastrúhaným  surovým zemiakom. Chvíľu povaríme a kapusta je hotová. Ak treba  pridáme soľ a mleté čierne korenie.
 - Na masti opečieme 5 - 6 kusov nakrájanej veľkej cibule.
 - No a už je navarené. Hurá nazad do záhrady:-)