Zemiakové fašírky
Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je
rýchly, variabilný a preukrutne dobrý. Či len hlad je najlepší
kuchár?
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak máme uvarené zemiaky, alebo zvyšné od včera, večera je na stole raz - dva. Potrebujeme trocha múky a tento základ:
- Na veľkých slzičkách postrúham salámu, syr...
- Pridám nastrúhané varené zemiaky, nakrájané bylinky podľa chuti, korenie, majoránku, cesnak, pozor na soľ (saláma, syr sú slané), vajíčko a trocha múky na zahustenie, všetko podľa množstva zemiakov. Recept je tak jednoduchý, nič netreba vážiť a len ochutiť na pikantné, či bežné fašírky.
- Z misky som odobrala do hrste trocha masy, vytvorila fašírku, obalila v strúhanke a dala na panvicu s trochou masti. Všetko je uvarené okrem vajíčka a stačí rýchlo opražiť z oboch strán. Príloha jogurtový dip alebo rôzna zelenina. Dobrú chuť!