Zemiaková knedľa s kyslou kapustou, údeným a špenátom

Autor receptu: brandeburg1

Tento recept je od mojej mamy a preto aj patrí k jednému najobľubenejšiemu jedlu. Pripravujem ho výlučne v nedeľu,samozrejme nie každú.

5
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošupeme,pokrájamé osolíme a uvaríme.Po uvarení zemiaky podusíme a nechame vychladnúť.Ak sú zemiaky studené,pridáme vajcia, štípku soli,krupicu,a pridávame múku až pokým sa nam nevypracuje tuhé cesto.Zcesta potom vytvarujeme valčeky zhruba 10cm dlhé a široké 3,5cm.netreba zabudnúť na vriacu vodu,takže prd tým ako začneme pripravovať cesto tak si postavíme do väčšieho hrnca oslolenú vodu a až keď nám začne vrieť vtedy si pripravujeme cesto.Inak sa nám cesto vo vode rozpadne.
  2. Rebierka posekáme,v hrnci si speníme cibuľku,osolíme,pridáme č.mletú papriku,a rebierka vložíme do hrnca ,pridáme rascu,č.mliete korenie popražíme a pridáme vodu,troška magi a necháme rebierka dusiť až pokým nezmeknu.
  3. Kyslú kapustu posekáme na mänšie kúsky,na panvici speníme cibuľku ,osolíme a pridáme kapustu.Troška opražíme podlejeme vodou,pridáme štípku soli,č.ml.papriku,č.ml.korenie,bobkový list a dusíme zhrube cca 25-30 min.
  4. Na panvici speníme na drobno posekaný cesnak pridáme zmrazený špenát a miešame až pokým sa nerozpustí,po rozpustení pridame magi,soľ,troška vegety a č.ml.korenie.Varíme na miernom ohni asi 20.min občas premiešame.Pred uoknčením pridáme za stáleho miešania smotanu povaríme ešte 1 minútku a môžeme podávať.