Zelma cesto

Autor receptu: mracik9

Keď som rozmýšľala čo upečiem na víkend dobručké, prišiel mi pod ruku zošit mojej tety. Jeho vek nedokážem odhadnúť, ale takých šesťdesiat určite má. A tu je jeden z jej receptov,stojí za vyskúšanie. Pripomína mi to marlenku.

20
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto:múku,cukor,vanilkový cukor,maslo,vajíčko,štipku soli, prášok do pečiva a mlieko.Všetko spolu spracujeme a odložíme na hodinku vo fólii do chladu.
  2. Medzi tým si pripravíme krém: zo 150g cukru si upálime na karamel,ktorý zalejeme 3dcl kávy,trošku povaríme pokiaľ sa nerozpustí,necháme vychladiť.Z 4dcl mlieka a 12 dkg múky uvaríme kašu do ktorej prilejeme kávovú zmes vyšľaháme a postupne maslo.
  3. Cesto si rozdelíme na 4 časti,vyvaľkáme na tenko a pečieme na obrátenom plechu.Každé cesto natrieme krémom aj vrch koláča,krájame až na druhý deň,keď zmäkne.Ja som to nevydržala a odkrojila som si asi po troch hodinách,bol dobručký.