Komentáre k receptu:
  • izabella929 - fotkaIzabella929 29. mája 2015 o 23:14

    @evusik ,neskúšala som tvoju medicínu, ale môže to mať čosi do seba..zaujímavé...)
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 30. mája 2015 o 09:05

    zaujímavé, posuniem ďalej, kamoška nevie čo s poriadne rozrastenou mätou. Jej manžel sa už zamýšľal, či sa nedá vypáliť :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 30. mája 2015 o 11:05

    @evusik
    hlásim sa do zelinkárskeho klubu..budem slušná..poslúchať..držať hubu..:-)
    máme hádam zo 20 takýchto macerátov..nedávame cukor..v čistej domácej..na jar začneme medvedím cesnakom..teraz bazu..pokračujem dľa času byliniek..veľmi dobrá je kapucínka-prírodné antibiotikum..
    i plody dávame:aronia..drienky..
    na trávenie palina..horec..zemežlč..
    tu si ma chytila do siete..
    už mlčím..:-)
    Na zdravíčko..!!
    @zareaguj
     1x babetka
  • jerica - fotkaJerica 30. mája 2015 o 12:26

    @evusik koľko litrov má pohár čo máš na úvodnej foto?
    tá voda je len 50ml ? ďakujem , pekný víkend .
    @zareaguj
  • klaudia968 - fotkaKlaudia968 30. mája 2015 o 14:12

    @evusik zaujímavá medicína určite sa niekedy zíde.
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 30. mája 2015 o 14:43

    Vodu a cukor by som nedávala. Zelinkové sme vždy vozili so sebou na dovolenky, hlavne k moru, ráno nalačno bol jeden štamperlík povinný pre každého. Zelinky sme používali podľa chuti a aké vtedy boli keď sa nakladalo.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarManya 30. mája 2015 o 17:17

    idem skúsiť s medovkou, moja svokra robievala rascovú, ale vodu s cukrom prevarila a vychladnuté vliala už do vylúhovaného, na bruchabôľ vynikajúce;
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 30. mája 2015 o 19:01

    @izabella929 ďakujem :)
    @tiginko to poznám ja tiež občas neviem čo zo zelinkami...
    @radost vidím, že si fajnšmaker... môj svokor bol na toto tiež expert, tiež robieval rôzne kombinácie a teraz to isté robí môj muž ... ja skôr tie čajíky preto si aj pestujem a suším bylinky na zimu... teraz práve suším jahodový list...
    @jerica to nie je pohár to je taká baňatá fľaša a má asi 1,5 litra a áno ide tam len pol deci vody
    @klaudia968 ďakujem :)
    @dr ty by si nedala, my dávame a môj muž hovorí, že bez vody a cukru to nie je ono... vyskúšaj, porovnaj a potom napíš...
    @manya rascovku aj zubrovku robievame aj my :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarManya 30. mája 2015 o 21:22

    tak už sa lúhuje aj medovka aj bazový kvet, mám ešte otázku, či ti bylinky zostanú zelené, lebo keď som lúhovala vo vodke, tak mi tak zhnedli, že som to vyliala, teraz som použila domovinu;
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 30. mája 2015 o 21:26

    @manya
    môj názor:
    výluh-alkohol bylinkový vyliať..??nikdy..bylinky vyhodiť..??jasné..
    niekedy bylinky zmenia farbu-asi to závisí od slnka..ja si myslím-že to nie je podstatné..dôležitý je výluh..bylinkový extrakt..
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 30. mája 2015 o 21:32

    @manya ruta ostane krásna zelená, ale mäta zostane také úplne tmavá zelená, ale vždy to môžeš precediť a bylinky vyhodiť... ostane ti čistý výluh a ten je podstatný presne ako píše @radost
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarManya 30. mája 2015 o 21:53

    @radost malo to hnusnú farbu niečo medzi zelenou a hnedou a bolo toho asi 3 dl, podľa mňa tá vodka mala s vodkou len spoločný názov, a možno aj byliniek bolo veľa, teraz si to odsledujem, ďakujem @evusik ak sa vydarí budem experimentovať aj ďalej s čerstvými bylinkami, lebo trošku z takéhoto alkoholu ti na bolesť zaúčinkuje rýchlejšie ako čaj;
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkaKuchticka 31. mája 2015 o 07:01

    Ja som uz zaliala kvalitnou vodkou skorocel, cakam na kapucinku (stale nie je dost rozrastla) a zacnem medovkou a matou skoricovou, alebo jablkovou.
    mam radost, ze sa rozmaha "liecenie" domacimi vyrobkami.
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 31. mája 2015 o 08:29

    @kuchticka tiež si myslím, že kvalitnou vodkou sa nedá nič pokaziť... veď nie každý má domácu pálenku...
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 31. mája 2015 o 14:47

    ďakujem za odpoveď, pýtala som sa preto, mám svoju marhuľovicu, svoje bylinky, videlo sa mi, že ten pohár kde sú byliny je troj litrový, nič to za to, určite vyskúšam.
    @zareaguj
  • ubka - fotkaUbka 1. júna 2015 o 02:50



    @jerica lepšie urobíš ak nebudeš pridávať vodu ani cukor počas macerovania bylín,ale ak chceš získať príjemnú chuť medicíny:-)po scedeni pridaj podľa chuti napr.uvareny sirup čiernych ríbeoli,ziskas medicínu s pozvolnym uvolnovaniRobím veľa maceratov napr.z Ginko biloba ,zelených orechov a mnohých iných....vždy sa niekomu zídu:-)



    fľašu držať v tme.ak chceš pre efekt nehat byliny vo fľaše,vôbec nepridavaj cukor .Ak vsak chceš chutnú
    Medicínu:-) naried si ju prevarenym sirupom,napríklad z čiernych ríbezle,alebo aronie,ziskas liecivo s postupným uvoľňovanim.
    Robim pravidelne tieto maceraty aj z Ginko biloba, skorocel,smrekovy sirup/ med, zelene
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 1. júna 2015 o 10:38

    @ubka toto je rokmi osvedčený postup, takto robil môj svokor a takto robí aj môj muž... ja nikomu tento postup nevnucujem preto nechápem ten tvoj dôraz na "lepšie urobíš ak nedáš vodu a cukor" len si zabudla napísať, že prečo... mňa osobne by to zaujímalo...

    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 1. júna 2015 o 10:44

    @jerica takéto a aj iné bylinkové pálenky robí môj muž a on to robí viacmenej od oka - zarobí, ochutná sem tam čosi doplní, ja sa o to nestarám ja už len koštujem :-) ale čo sa týka marhuľovice bojím sa, že tá má výraznú chuť, aby sa to nepobilo s tými bylinkami...
    @zareaguj
  • ubka - fotkaUbka 26. júna 2015 o 21:37

    @evusik , prepáč,až teraz som otvorila koment.Určite som nemala v úmysle dotknúť sa Ťa,aj ked to možno tak cítiš.
    Nepridávam cukor do vylúhov na odporucenie jedného starého bylinkara,vraj práve cukor spôsobuje sfarbenie bylín,reakcia .
    Ak sa Ťa to dotklo,ospravedlňujem sa,určite nie som ta,ktorá by spochybňovala,alebo chcela niekoho urazit :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist