Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 13. augusta 2013
Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept)
Foto: mariamka

Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta Zobraziť celý popisZa názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta :), aj keď svojím spôsobom sú zdravé, alebo zdravšie, keďže je tam zelenina a chudé mäso a sú pečené s minimom oleja v rúre.

Suroviny

2 ks (alebo vykostené stehná)
1 - 1,5 dl
1 ks
2 PL
1-2 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Základné suroviny. Kuracie prsia už mám nakrájané na malé kocky, rezance, nechcela som ich mlieť na kašu.

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhame zeler na tenšie rezance.

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kuracie prsia, papriku nakrájanú na drobné kocky, 1 vajce, ovsené vločky, pretlačený cesnak, soľ, korenie a niečo zelené.

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a rukou spracúvame zo 5 minút, aby sa hmota dobre spojila. Bude to trochu vlhké, ale nebojte sa, netreba žiadny chlieb, múku ani strúhanku, iba necháme odpočinúť v chlade cca 30 minút, vločky nabobtnajú a pekne zahustia celú zmes. A hlavne to ostane aj po upečení šťavnaté.

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme jemne potrieť masťou alebo olejom. Z odležanej hmoty vlhkými rukami tvarujeme guľky, trochu ich sploštíme (mám takú fintu - hádžem ich z dlane do dlane, jednak vyjde vzduch a nadobudnú ten správny tvar, niekde som to odkukala:)) a ukladáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Cca po 15-20 minútach otočíme a dopečieme ešte taký istý čas. Samozrejme môžu sa aj vyprážať na oleji.

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som pre mojich chlapcov urobila studený zemiakovo-cibuľový šalát, my varecháčky si dáme čerstvú zeleninku alebo šalát. Na zdravie a dobrú chuť :)

    Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kika1212
a mne sa páčia práve preto, že nie sú vyprážané na oleji. Pekne si to vymyslela, pripravím tak ako u Vás, pre chlapov po chlapský a ja to druhé...:)
mariamka
diky @tiginko :) a len ziram ako ti ta dovolenka prospela, :) este nebola prilezitost pochvalit, ale registrujem :) nozky ti moze zavidiet aj sklenarikova :)
frezia68
Výborný recept,výstižný názov a to by mi určite chutilo,máš u mňa za ***** :-)
kecemis
Pekne, zdrave, pekne naservirovane. Urcite coskoro vyskusam.
mariamka
@dakujem mile damy za pekne komentare :) robila som ich naozaj podla seba, hladala som, ci tu nieco take je, a nasla som naozaj iba tie Macingovej z vareneho zeleru a vyprazane, nuz, asi jej doporucim tieto moje :)
mariamka
dakujem aj @ostatnym a vsetkym za milu pozornost :) ak vyskusate, urcite si pochutite :)
a aby som dala veci na pravu mieru, obdivujem vsetkych dietologov, poradcov zdravej vyzivy, ktori zasvetili zivot uslachtilemu cielu - pomahat ludom zdravo zit, takze ci je Macingova, Bukovsky, Norbi ci Dukan, mam respekt, a vsetkym, ktori maju nervy a pevnu volu drzat tie pokyny, drzim palce..
malusa
Ozaj super recept,určite vyskúšam,dakujem za nápad :-/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia