Zelený šalát s grilovaným lososom a parenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: jarco

Rýchla letná večera

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Filety z lososa som osušil a okorenil čerstvo namletým farebným korením.
  2. Z bieleho jogurtu som nechal odtiecť vodu. Umyté zemiaky som celé v šupke dal variť nad paru.
  3. Šalát som umyl, natrhal a osušil v odstredivke.
  4. Filety stačí narýchlo ogrilovať na panvici potretej troškou oleja.
  5. Šalát natrhaný na drobnejšie kúsky som vo veľkej mise zmiešal s dresingom pripraveným z olivového oleja, citrónovej šťavy, francúzskej horčice a soli.
  6. Skoré zemiaky uvarené v šupke na pare aj lososa som nakrájal na menšie kúsky.
  7. Zmiešal som šalát s ešte teplými zemiakmi a lososom. Nám tento šalát chutí poloteplý, no rovnako dobrý je aj studený.
  8. Na tanieroch som prelial dresingom vymiešaným z jogurtu, nadrobno nakrájaných sardelových rezov a roztlačeného cesnaku. Netreba žiadne pečivo, vďaka zemiakom je šalát dostatočne sýty.