Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept)
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Ďalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý
deň budete mať málo času na
prípravu obeda,
namarinujte si večer mäso a na obed máte za 15 - 20
minút hotové jedlo.
2 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer si mäso nakrájame na hrubšie pásiky a rozdelíme na dve časti.
- Prvú marinádu si pripravíme zmiešaním pomodora, pretlačeného cesnaku a bazalky. Mäso v nej dobre ponamáčame a premasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, pridáme všetku marinádu, zaviažeme a vložíme do chladničky.
- Druhú marinádu si pripravíme zmiešaním marhuľového džemu, medu, nastrúhaného zázvoru, najemno nakrájanej pažítky a nadrobno nakrájaného jalapenos. Marinádu vmasírujeme do druhej polovice mäsa, dáme do mikroténového vrecka zo všetkou marinádou, uviažeme a odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň mäso vyberieme aby získalo izbovú teplotu. Medzitým si šampiňóny nakrájame na štvrťky a rozohrejeme si grilovaciu panvicu. Šampiňóny ogrilujeme z každej strany a odložíme nabok.
- Ďalej si pripravíme mäso. Vyberieme si to v červenej marináde. Budeme ho pripravovať ako prvé. Ľahšie sa po ňom čistí panvica. Mäso očistíme od marinády a grilujeme z každej strany 1-2 minúty. Veľmi záleží od hrúbky mäsa. Snažíme sa vystihnúť chvíľu kedy je mäso hotové ale nie je príliš suché.
- Panvicu si očistíme suchou kuchynskou utierkou. Druhú časť mäsa dobre očistíme od marinády. Je to sladká marináda, takže sa rýchlo pripáli (vlastná skúsenosť :) ). Mäso ogrilujeme z oboch strán.
- Na tanier si pripravíme šalát, na polovicu prekrojené paradajky a ugrilované šampiňóny.
- Na šalát poukladáme mäso oboch chutí a prelejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a olivového oleja.
Rýchly, zdravý a chutný obed.
Dobrú chuť!