Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept)

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Ďalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý deň budete mať málo času na prípravu obeda, namarinujte si večer mäso a na obed máte za 15 - 20 minút hotové jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer si mäso nakrájame na hrubšie pásiky a rozdelíme na dve časti.
  2. Prvú marinádu si pripravíme zmiešaním pomodora, pretlačeného cesnaku a bazalky. Mäso v nej dobre ponamáčame a premasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, pridáme všetku marinádu, zaviažeme a vložíme do chladničky.
  3. Druhú marinádu si pripravíme zmiešaním marhuľového džemu, medu, nastrúhaného zázvoru, najemno nakrájanej pažítky a nadrobno nakrájaného jalapenos. Marinádu vmasírujeme do druhej polovice mäsa, dáme do mikroténového vrecka zo všetkou marinádou, uviažeme a odložíme na noc do chladničky.
  4. Na druhý deň mäso vyberieme aby získalo izbovú teplotu. Medzitým si šampiňóny nakrájame na štvrťky a rozohrejeme si grilovaciu panvicu. Šampiňóny ogrilujeme z každej strany a odložíme nabok.
  5. Ďalej si pripravíme mäso. Vyberieme si to v červenej marináde. Budeme ho pripravovať ako prvé. Ľahšie sa po ňom čistí panvica. Mäso očistíme od marinády a grilujeme z každej strany 1-2 minúty. Veľmi záleží od hrúbky mäsa. Snažíme sa vystihnúť chvíľu kedy je mäso hotové ale nie je príliš suché.
  6. Panvicu si očistíme suchou kuchynskou utierkou. Druhú časť mäsa dobre očistíme od marinády. Je to sladká marináda, takže sa rýchlo pripáli (vlastná skúsenosť :) ). Mäso ogrilujeme z oboch strán.
  7. Na tanier si pripravíme šalát, na polovicu prekrojené paradajky a ugrilované šampiňóny.
  8. Na šalát poukladáme mäso oboch chutí a prelejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a olivového oleja. Rýchly, zdravý a chutný obed. Dobrú chuť!