Zeleninovo–tuniakový závin s paradajkovým dipom

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
35 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na kolieska nakrájaný baklažán a cuketu ugrilujeme, na konci zľahka posolíme. Takto ugrilované plátky pokladieme do stredu rozvaľkaného cesta po celej dĺžke.
  2. Na zeleninu dáme tuniaka a na vrch taktiež na kolieska nakrájanú mozzarellu, ktorú máličko osolíme a ochutíme oreganom. Preložíme lístkovým cestom z obidvoch strán a vrch potrieme vajíčkom. Pečieme 25 až 30 minút pri 180 stupňoch.
  3. Medzitým dáme do hrnčeka drvené paradajky, pretlačený cesnak, soľ, zalejeme smotanou a vyredukujeme, kým to nezhustne. Na konci pridáme najemno nasekanú čerstvú bazalku.