Zeleninovo-ovocný šalát s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
jednoduché letné jedlo
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky... bielok osolíme a zľahka prešľaháme, pridáme sézamové semienka a kuracie kúsky
- vysmážame v horúcom oleji
- zálievka na šalát: med a balsamico ocot zmiešame v pomere 1:1, ja som dala po jednej malej lyžičke a 1/2 malej lyžičky sójovej omáčky, pridáme pomarančovú šťavu a ochutnáme, podľa potreby pridáme buď sójovú omáčku alebo pomarančovú šťavu
- na tanier uložíme umyté a natrhané šalátové listy, pridáme mladú cibuľku, očistený a nakrájaný pomaranč a lístky mäty
- šalát prelejeme zálievkou a na vrch uložíme kuracie kúsky
|