Zeleninovo-ovocný šalát s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

jednoduché letné jedlo

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky... bielok osolíme a zľahka prešľaháme, pridáme sézamové semienka a kuracie kúsky
  2. vysmážame v horúcom oleji
  3. zálievka na šalát: med a balsamico ocot zmiešame v pomere 1:1, ja som dala po jednej malej lyžičke a 1/2 malej lyžičky sójovej omáčky, pridáme pomarančovú šťavu a ochutnáme, podľa potreby pridáme buď sójovú omáčku alebo pomarančovú šťavu
  4. na tanier uložíme umyté a natrhané šalátové listy, pridáme mladú cibuľku, očistený a nakrájaný pomaranč a lístky mäty
  5. šalát prelejeme zálievkou a na vrch uložíme kuracie kúsky