Zeleninové timbale
Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila
vďaka koziemu syru. Tentokrát som si pridala aj kuracie mäso a samozrejme to je oveľa
lepšie :) V jedle nie sú použité žiadne dochucovadlá, pretože ja mám veľmi rada chuť
kozieho syra. Ak však chcete môžete si kuracie mäso ochutiť obľúbenými koreninami.
Recept je jednoduchý a pomerne rýchly.
2 porcie |
15 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájame na krúžky, cuketu a mrkvu škrabkou na tenké pásiky. Kuracie prsia tiež na tenké prúžky.
- Menšiu zapekaciu misu potrieme trochou olivového oleja. Ukladáme jednotlivé vrstvy zeleniny. Použijeme 1/3 cukety, 1/2 mrkvy, 1/2 cibule a 1/2 kuracieho mäsa.
- Na mäso poukladáme hrsť špenátu.
- Naň nadrobíme 1/2 kozieho syra.
- To isté zopakujeme ešte raz a úplne navrch naukladáme poslednú vrstvu cukety. Vrch posypeme 1/2 parmezánu. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Necháme piecť 20 minút.
- Po 20 minútach timbale vyberieme z rúry a odstránime alobal.
- Posypeme druhou časťou parmezánu a dáme späť do rúry na 10 - 15 minút zapiecť.
- Po upečení vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť. Zelenina pustila šťavu. Preto dávame pri servírovaní pozor.
- Dobrú chuť!