Zeleninové timbale

Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka koziemu syru. Tentokrát som si pridala aj kuracie mäso a samozrejme to je oveľa lepšie :) V jedle nie sú použité žiadne dochucovadlá, pretože ja mám veľmi rada chuť kozieho syra. Ak však chcete môžete si kuracie mäso ochutiť obľúbenými koreninami. Recept je jednoduchý a pomerne rýchly.

2
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na krúžky, cuketu a mrkvu škrabkou na tenké pásiky. Kuracie prsia tiež na tenké prúžky.
  2. Menšiu zapekaciu misu potrieme trochou olivového oleja. Ukladáme jednotlivé vrstvy zeleniny. Použijeme 1/3 cukety, 1/2 mrkvy, 1/2 cibule a 1/2 kuracieho mäsa.
  3. Na mäso poukladáme hrsť špenátu.
  4. Naň nadrobíme 1/2 kozieho syra.
  5. To isté zopakujeme ešte raz a úplne navrch naukladáme poslednú vrstvu cukety. Vrch posypeme 1/2 parmezánu. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Necháme piecť 20 minút.
  6. Po 20 minútach timbale vyberieme z rúry a odstránime alobal.
  7. Posypeme druhou časťou parmezánu a dáme späť do rúry na 10 - 15 minút zapiecť.
  8. Po upečení vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť. Zelenina pustila šťavu. Preto dávame pri servírovaní pozor.
  9. Dobrú chuť!