Zeleninové taštičky

margareta52 - fotkamargareta52, 25. marca 2013

Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď je hojne zeleniny.

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

z 1 väčšej hlávky kelu
Plnka:
50 ml
2 ks
6 ks
150 g
 (múka, vajcia, strúhanka)
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Stred kelu vyrežem a vo vriacej vode uvarím aby som dostala kelové listy. Cibuľu upečiem a pridám strúhanú, pokrájanú zeleninu, šunku pokrájanú na malé kocky.

  2. 2

    Pochutím a dusím do mäkka. Vajcia vyšľahám a nalejem na zeleninovú zmes ako na praženicu. Na kelový list dám plnku, prehnem kelové listy a dostanem tvar kocky. Dám ich do trojobalu a vyprážam ako rezne. Zelenina sa môže kombinovať podľa vlastného výberu, zvykla som dávať aj steril. kukuricu alebo čo sa nájde doma. Príloha: hranolky s tatárskou omáčkou.

  3. 3

    Foto nemám, priložila som ilustračné, vyzerá to podobne a je veľmi chutné hlavne pre toho kto má rád zeleninu a je už "plný mäsa":-) Prajem dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia