Zeleninové rizoto s chrenovo-škoricovou omáčkou

natassa22 - bez fotkynatassa22, 8. januára 2015
Zeleninové rizoto s chrenovo-škoricovou omáčkou
Foto: natassa22

Dlhšie som nezverejňovala nijaký recept. Nebol asi po pôrode čas :) no keďže dnes sa mi zasa podarilo nakombinovať dobré chute, idem sa s Zobraziť celý popisDlhšie som nezverejňovala nijaký recept. Nebol asi po pôrode čas :) no keďže dnes sa mi zasa podarilo nakombinovať dobré chute, idem sa s Vami podeliť..

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
2 ks
 podľa chuti
Omáčka:
250 ml
1 ks (bambino)
Posyp:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Ryžu si premyjeme cca 4-krát pod vodou, necháme v miske trošku vyše vody od ryže a necháme cca 30 min postáť. Medzitým si na oleji osmažíme cibuľku, cca 3 ks cesnaku, podusíme rajčinky a ostatnú zeleninu. Keď je podusené, pridám ešte bujón, soľ, majorán, čierne mleté korenie.

  2. 2

    Po 30 min ryžu vysypeme do hrnca so zeleninou. Na 2 minúty pridáme na sporáku maximum, aby sa ryža rozovrela. Po 2 minútach znížime na mierny oheň, premiešame, 10 minút necháme dusiť. Medzitým si spravíme omáčku: v hrnci necháme zovreť šlahačkovú smotanu, pridáme bambíno, 1 PL chrenu, trocha šťavy z citróna, oregano, kopor, vegeta, štipka škorice, vegety a miešame, kým z toho máme hustejšiu omáčku.

  3. 3

    Po 10 min dusenia ryže vypneme sporák, ryžu premiešame, a znova prikryjeme, a necháme ďalších 10 minút dojsť pod pokličkou. Keď je to hotové, podávame na tanier tak, že naložíme ryžu, posypeme nastrúhaným syrom, a navrch lyžicou krúživým pohybom nanesieme omáčku. Ja varím vždy podľa nálady - čo chytím s čím chytím.. Nám toto rýchle jedlo dnes veľmi chutí, verím, že bude i Vám :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Zeleninové rizoto by ušlo, robievam ho, ale tá omáčka sa aspoň mne zdá zbytočná a ak už, tak trochu by som ubrala surovín, lebo škorica, chren, citrón a kôpor mi dohromady nejdú, aj keď možno to nebolo až také zlé.
radox1
nahodou,by som o nej prijal nejaky novy recept,bola by zabava a plnohodnotna vymena nazorov.