Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: paulii
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché
jedlo, ktoré chutí celej rodine :)
Väčšinu času pri príprave "zabijeme" samotným krájaním, potom už to ide rýchlo.
A netreba pridávať žiadne bylinky ani koreniny, sójová omáčka bohate stačí.
Hodí sa ako ľahký obed, večera alebo aj do škatuľky do práce,
pretože chutí výborne aj studené
7 porcií |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a očistíme (nakrájame) zeleninu. U nás je toto jedlo veľmi obľúbené (+máme doma dvoch večne hladných chlapov, ktorí zjedia dvojnásobné porcie), preto varím z väčšieho množstva...
- Na začiatku si uvaríme cestoviny, aby sme sa mohli plne venovať zelenine.
- Najskôr na olivovom oleji (cca 3 PL) trochu "ošmahneme" cibuľku nakrájanú na kolieska.
- Pridáme na tenko nakrájanú kapustu a dusíme asi 5 minút (to platí pri každej zelenine kt. pridáme, výsledok má byť chrumkavý, čiže nepotrebujeme aby nám zeleninka úplne zmäkla...)
- Po pridaní každej zeleniny pridáme aj sójovú omáčku (cca 1 PL)
- Následne pridávame na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, pór a zavárané hríbiky s kukuricou (stále nezabúdame na sójovú omáčku, občas môžme kvapnúť aj trochu olivového oleja)
- Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, no mne osobne táto zmes so sójovou omáčkou chutí aj bez cestovín, čiže je to len na vás
- Dobrú chuť :)