Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: paulii

Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré chutí celej rodine :) Väčšinu času pri príprave "zabijeme" samotným krájaním, potom už to ide rýchlo. A netreba pridávať žiadne bylinky ani koreniny, sójová omáčka bohate stačí. Hodí sa ako ľahký obed, večera alebo aj do škatuľky do práce, pretože chutí výborne aj studené

7
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a očistíme (nakrájame) zeleninu. U nás je toto jedlo veľmi obľúbené (+máme doma dvoch večne hladných chlapov, ktorí zjedia dvojnásobné porcie), preto varím z väčšieho množstva...
  2. Na začiatku si uvaríme cestoviny, aby sme sa mohli plne venovať zelenine.
  3. Najskôr na olivovom oleji (cca 3 PL) trochu "ošmahneme" cibuľku nakrájanú na kolieska.
  4. Pridáme na tenko nakrájanú kapustu a dusíme asi 5 minút (to platí pri každej zelenine kt. pridáme, výsledok má byť chrumkavý, čiže nepotrebujeme aby nám zeleninka úplne zmäkla...)
  5. Po pridaní každej zeleniny pridáme aj sójovú omáčku (cca 1 PL)
  6. Následne pridávame na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, pór a zavárané hríbiky s kukuricou (stále nezabúdame na sójovú omáčku, občas môžme kvapnúť aj trochu olivového oleja)
  7. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, no mne osobne táto zmes so sójovou omáčkou chutí aj bez cestovín, čiže je to len na vás
  8. Dobrú chuť :)