Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom

Autor receptu: dvorka

Robievam obyčajné múčne halušky už roky. Robila som už aj špenátové, no dnes som pre zmenu nastrúhala k múke zemiaky a mrkvu. A výsledok je vcelku chutný.

3
porcie
20 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajca a vody som si zamiešala cesto aby nebolo riedke, ale ani nie husté. Vody dávam vždy len od oka, nikdy si nezapamätám koľko som jej dala. K cestu som pridala nastrúhané zemiaky.
  2. Ešte som primiešala mrkvu nastrúhanú a poriadne cesto vymiešala, aby bolo hladké.
  3. Na šporáku sa začala variť voda v hrnci, posolila som ju a vybrala moje haluškárky. Mám s väčšími okami na halušky prílohové a s menšími okami keď robím do polievky. Cesto som dala do nálevky a urobila som prvú várku halušiek.
  4. Halušky sa vo vode začali variť, nechala som ich tam nie celú minútu, vybrala sitkom, vysypala do menšej misky, preliala horúcou vodou a zas cez sitko precedila a nasypala do misy. Posypala som ich tvarohom a mierne posolila.
  5. Predchádzajúci krok som urobila ešte dva krát, kým som spracovala všetko cesto. Nakoniec som k haluškám naliala škvarky, z nich vypraženú masť a premiešala.
  6. Trochu priblížený obrázok halušiek. Trochu v nich mrkvu vidno, no ak dieťa ako moje čo teraz keď je veľké tak zeleninu v jedle odmieta ich je, v rýchlosti si ani orandžové pásiky nevšimne. Na porciu halušiek som dala ešte trochu škvariek aby som dobila energiu čo som nechala cez víkend na záhrade a posypala hojne mnou obľúbenou pažítkou.