Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami fotorecept

sracz - fotkasracz, 1. júla 2019
Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami (fotorecept)
Foto: sracz

Variť tak „na friško” sa prihodilo určite aj Vám. Slovenská kuchyňa pozná veľa variantov aj tzv. hŕstkovej polievky. Ja som „hrste” nahradil zvyškami z Zobraziť celý popisVariť tak „na friško” sa prihodilo určite aj Vám. Slovenská kuchyňa pozná veľa variantov aj tzv. hŕstkovej polievky. Ja som „hrste” nahradil zvyškami z chladničky a z komory. Nápadov máte isto aj Vy neúrekom, tak s chuťou do toho a pol bude hotovo. Iniciatívam sa medze nekladú. Navyše v kuchyni sa zdržíte naozaj krátko a naviac si „šplhnete“ v očiach členov Vašej ctenej rodiny i pochutnáte si. Kto sa hotuje do plaviek, ale i tí ktorí „zápasia” s cukrovkou, nebudú mať výčitky a určite „zabodujú”!

6-8
porcií
35 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 PL
2-3 ks (karotka)
2-3 ks
2-3 ks
2-3 PL
1 500-2 000 ml (alebo voda vlažná)
2-3 KL (vegeta)
podľa chuti
2-3 KL
2-3 KL
150-200 ml (zmes v neslanom náleve)
Liate slíže:
1-2 ks
1-2 PL (detská jemná krupica)
štipka
„Zelený trojboj”:
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Keď rýchlo, tak rýchlo, aj keď je to proti „mojej srsti“, lebo ja nie som zástanca „expresného receptovania“! Pokrájanú zeleninu v priebehu stáleho miešania, opražiť na 2-3 PL rastlinného oleja do „ľahkohneda“; posypať kopcovitou PL hladkej múky. Pokračovať v pražení až „zokrovatie či zbežovatie” aj múka. Zaliať mäsovým vývarom, alebo vlažnou vodou; okoreniť à PL vegety, mletej sladkej papriky, karí korením. Vložiť scedené a pokrájané huby (ja som mal 200 ml pohár sterilizovanej zmesi shitake, portobelo, crimini a šampiňónov). Podľa chuti pridať soľ a čerstvo mleté korenie štyroch farieb. Zahustiť vajíčkom rozšľahaným s PL hladkej múky a štipkou soli, v poloriedkom stave vlievať do „bublajúcej“ polievky až do uvarenia. Pokrájaný „zelený trojboj” (ligurčeková, petržlenová a zelerová vňať) pridať tesne pred jej servírovaním!

    Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak a po necelej polhodinke sme si pochutnali!

    Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uznávam, že tento recept svojou úrovňou i rozsahom akosi „neladí” s formátom zaužívaným na Varecha.sk (ja sa predsa len rád „rozpisujem” podrobnejšie a nabudúce sa určite polepším), tak aspoň pridám pohľad na jeden z druhov kaktusov, ktorý kvitne pred „susedovie” domom.

    Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a ešte zblízka. Želáme Vám príjemný nový týždeň bez stresujúcich búrok a krupobitia!

    Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia