Zeleninová polievka s vegetovo-cesnakovou zápražkou (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

Keďže nemám rada múčne zápražky do polievok, lebo sa z nich priberá :-), tak som si vymyslela (akože) zápražku z vegety :-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle speníme cesnak a vegetu.
  2. Pridáme zeleninu (použila som mrazenú zmes) a spolu ešte chvíľu pražíme.
  3. Zalejeme vodou, prikryjeme a varíme, kým nebude zelenina mäkká (nie však prevarená).
  4. Mezitým ako sa varí polievka, si pripravíme z cesto na kukuričné halušky následovne: do misky si nalejeme trochu mlieka, pridáme vajce a soľ. Všetko rozmiešame habarkou alebo vidličkou a postupne podľa potreby pridávame kukuričnú krupicu, až kým nám nevznikne husté cesto.
  5. Keď je zelenina uvarená, ¨nahádžeme¨ halušky do vriacej polievky a asi 3 minútky ich v nej povaríme. Odstavíme a môžeme podávať.
  6. Dobrú chuť!