Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia kde vegeta a bujóny necháme v komore :-) Môžte použiť zeleninu akú len chcete len aby jej bolo dosť :-)

10 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si zeleninu.
  2. Ja osobne všetku zeleninu nasekám robotom na rovnaké kúsky
  3. cibuľu si nasekám zvlášť tú začnem na masti dusiť ako prvú (nesolím nekorením).
  4. Keď bude cibuľka pekne udusená pridám zeleninu (zemiak a kel až nakoniec ) 2-4 min osmahnem , osolím a potom podlejem trochou vody nechám dusiť.
  5. Po 15 min pridám celý cesnak, nastrúhaný alebo nasekaný zemiak a kel pridáme korenie, zalejeme všetko vriacou vodou a varíme spolu 15 min. Po ochutnávke zistíme čo tomu chýba dochutíme a polievka je hotová.
  6. Ja do polievky niekedy zavarím cestovinu - písmenka alebo krupicové noky :-D Zmiešame suroviny na nočky a lyžičkou ich kladieme do vriacej polievky. Môžte primiešať aj petržlenovú vňať .
  7. Dobrú chuť :-))