Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia kde vegeta a bujóny necháme v komore :-) Môžte použiť zeleninu akú len chcete len aby jej bolo dosť :-)
10 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si zeleninu.
- Ja osobne všetku zeleninu nasekám robotom na rovnaké kúsky
- cibuľu si nasekám zvlášť tú začnem na masti dusiť ako prvú (nesolím nekorením).
- Keď bude cibuľka pekne udusená pridám zeleninu (zemiak a kel až nakoniec ) 2-4 min osmahnem , osolím a potom podlejem trochou vody nechám dusiť.
- Po 15 min pridám celý cesnak, nastrúhaný alebo nasekaný zemiak a kel pridáme korenie, zalejeme všetko vriacou vodou a varíme spolu 15 min. Po ochutnávke zistíme čo tomu chýba dochutíme a polievka je hotová.
- Ja do polievky niekedy zavarím cestovinu - písmenka alebo krupicové noky :-D
Zmiešame suroviny na nočky a lyžičkou ich kladieme do vriacej polievky. Môžte primiešať aj petržlenovú vňať .
- Dobrú chuť :-))