Špagety so špenátom
Zelené špagety
Autor receptu: sjuz
Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia chuť :) Bezpochyby je to rýchly a ľahký recept, vhodný na leto.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V osolenej vode uvaríme špagety al dente.
- Medzitým sparíme špenátové listy v jemne vriacej vode, cca 3-4 minúty. Scedíme.
- Do mixéra dáme listy špenátu, bazalku a petržlenovú vňať, polovicu postrúhaného parmezánu, štipku soli - ale odporúčam dosoliť až keď bude všetko rozmixované, pretože parmezán je slaný - a pridáme malú naberačku vody zo špagiet, v ktorej sa varia (pozor, aj tá je slaná).
- Všetko rozmixujeme úplne do hladka, a podľa chuti už dosolíme, ak treba.
- Uvarené špagety scedíme, premiešame so zelenou omáčkou, aby sa celé obalili a podávame s natrhanou mozzarellou alebo ricottou - hneď. Neodporúčam odkladať špagety už premiešané s omáčkou, pretože sa do nich vpije a špagety ostanú síce zelené, ale suché. Keď chcete konzumovať neskôr, premiešajte cestoviny s omáčkou až tesne pred podávaním.