Špagety so špenátom

Zelené špagety

Autor receptu: sjuz

Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia chuť :) Bezpochyby je to rýchly a ľahký recept, vhodný na leto.

4-5
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme špagety al dente.
  2. Medzitým sparíme špenátové listy v jemne vriacej vode, cca 3-4 minúty. Scedíme.
  3. Do mixéra dáme listy špenátu, bazalku a petržlenovú vňať, polovicu postrúhaného parmezánu, štipku soli - ale odporúčam dosoliť až keď bude všetko rozmixované, pretože parmezán je slaný - a pridáme malú naberačku vody zo špagiet, v ktorej sa varia (pozor, aj tá je slaná).
  4. Všetko rozmixujeme úplne do hladka, a podľa chuti už dosolíme, ak treba.
  5. Uvarené špagety scedíme, premiešame so zelenou omáčkou, aby sa celé obalili a podávame s natrhanou mozzarellou alebo ricottou - hneď. Neodporúčam odkladať špagety už premiešané s omáčkou, pretože sa do nich vpije a špagety ostanú síce zelené, ale suché. Keď chcete konzumovať neskôr, premiešajte cestoviny s omáčkou až tesne pred podávaním.