Zelené fazuľky tak trochu ináč

Autor receptu: 2010

Recept ..... pripravime si tak 10 - 20 susenych feferoniek.Takto vyzera ne - europska verzia na Secuanske fazulky.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tradicne sa pouzivaju tzv. hadie fazulky ked sa nedaju zohnat tak nase su tiez dobre. Klasicky sa pripravuju suchym stir fry vo woku . Fazulky umyjeme osusime nakrajame na hrubo .Do horuceho woku dame 2 lyzice oleja a stale miesame "prazime" fazulky pokial koza nezacne odskakovat.Tymto sposobom dostaneme ze su velmi rychlo hotove do makka. V daktorych restauraciach si to zjednodusuju a ich hodia do fritezy.Hotove fazulky dame na stranu.
  2. Secuanske korenie v maziary cerstvo rozbijeme.Cesnak a zazvor , jarnu cibulku nakrajame na drobno.Wok vytrieme, dame cisty olej a zvysime plamen. Prve dame prazit za staleho miesania ,rozdrvene secuanske korenie potom pridame susene secuanske chilli papricky , zazvor , cesnak a jarnu cibulku po minute dvoch vmiesame oprazene fazulku , podla potreby osolime.Servirujeme hned. Bud same alebo ako prilohu k ryzi.