Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

4
porcie
30 minút
príprava
52 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som ušúpala, pokrájala, dala do pekáča, pridala som soľ, rascu, údenú papriku, olej a pomiešala som. Dala som piecť na 200° asi na 40 min.
  2. Zo špargle som olámala hrubé konce, dala som ju varit do vriacej vody so soľlou a cukrom na 7 min.
  3. Vybrala som z rúry predpečené zemiaky
  4. Na zemiaky som uložila špargľu a posypala pecorinom, dala som piecť na 220° asi na 12 min.
  5. Medzi tým som si opiekla na masti huby prekrojené na 1/4-tiny, osolila a dala som rascu
  6. Upečené, nechcela som to piecť dlho, aby sa špargľa nevysušila
  7. Na tanier som dala zemiaky, huby a špargľu, v polovici obeda som si spomenula, ze som vňať zabudla na linke, tak sme dosypali s fázovým posunom :-)