Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.
4 porcie |
30 minút príprava |
52 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky som ušúpala, pokrájala, dala do pekáča, pridala som soľ, rascu, údenú papriku, olej a pomiešala som. Dala som piecť na 200° asi na 40 min.
- Zo špargle som olámala hrubé konce, dala som ju varit do vriacej vody so soľlou a cukrom na 7 min.
- Vybrala som z rúry predpečené zemiaky
- Na zemiaky som uložila špargľu a posypala pecorinom, dala som piecť na 220° asi na 12 min.
- Medzi tým som si opiekla na masti huby prekrojené na 1/4-tiny, osolila a dala som rascu
- Upečené, nechcela som to piecť dlho, aby sa špargľa nevysušila
- Na tanier som dala zemiaky, huby a špargľu, v polovici obeda som si spomenula, ze som vňať zabudla na linke, tak sme dosypali s fázovým posunom :-)