Zelená špargľa s pažítkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Začína sezóna špargle

3
porcie
5 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja špargľu nekrájam, ale konce odlomím, ono sa to odlomí presne tam, kde treba. Zelenú ani nelúpem. Takže takto upravenú špargľu som dala variť do vody so soľou a štipkou cukru na 7 min. tak, aby hlavičky trčali. Do panvice som dala smotanu a prudko som ju redukovala, treba intinzívne miešať, lebo sa chce ísť pozrieť na sporák :-). Asi za 4 min. som do nej dala pokrájanú mozarellu a korenie a miešala som, kým sa roztopí.
  2. Do omáčky som potom pridala horčicu a premiešala
  3. Omáčku som odstavila, pridala kúsok masla, pažítku a soľ. Premiešala som. Mohla by sa pridať aj trocha citr. šťavy, ale to ma napadlo, až keď sme už zjedli.
  4. Príloha: zemiaky s maslom a vňaťou.