Zelená špargľa s pažítkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Začína sezóna špargle
3 porcie |
5 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Ja špargľu nekrájam, ale konce odlomím, ono sa to odlomí presne tam, kde treba. Zelenú ani nelúpem. Takže takto upravenú špargľu som dala variť do vody so soľou a štipkou cukru na 7 min. tak, aby hlavičky trčali.
Do panvice som dala smotanu a prudko som ju redukovala, treba intinzívne miešať, lebo sa chce ísť pozrieť na sporák :-). Asi za 4 min. som do nej dala pokrájanú mozarellu a korenie a miešala som, kým sa roztopí.
- Do omáčky som potom pridala horčicu a premiešala
- Omáčku som odstavila, pridala kúsok masla, pažítku a soľ. Premiešala som. Mohla by sa pridať aj trocha citr. šťavy, ale to ma napadlo, až keď sme už zjedli.
- Príloha: zemiaky s maslom a vňaťou.
|