Zelená špargľa pod syrovou perinkou
Autor receptu: staja
Je čas špargle - ponúkam veľmi rýchlu a zdravú večeru.
Alebo predjedlo?
10 minút príprava |
5 +10 minút na 180 °C |
Postup
- Špargľu umyjeme, odkrojíme asi 1 cm z konca a spodnú časť zľahka ošúpeme.
Prekrojíme na 2 časti - spodnú dáme variť na 3 minúty do osolenej vody, do ktorej pridáme trošku cukru. Potom tam pridáme špičky špargle a varíme ešte 2-3 minúty.
Rúru si hneď zapneme na 180 C.
- Medzitým si nastrúhame tvrdý syr - veľmi dobrý je pecorino romano, ak máme parmezán, ale dobrá je gouda alebo eidam - čo chladnička dá.
- Zapekaciu misku vymastíme zľahka maslom a uvarenú špargľu do nej hneď preložíme a posypeme syrom. Navrch môžeme uložiť malé kúsky masla.
- Zapekáme 10 minút - nie viac - to je akurát. Podávame s krajíčkom dobrého chlebíka, ktorý sme si samé upiekli, k tomu jarnú zeleninku podľa chuti.
Rýchle, zdravé, chutné, diétne a určite jarné.