Zelená špargľa pod syrovou perinkou

Autor receptu: staja

Je čas špargle - ponúkam veľmi rýchlu a zdravú večeru. Alebo predjedlo?

10 minút
príprava
5 +10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Špargľu umyjeme, odkrojíme asi 1 cm z konca a spodnú časť zľahka ošúpeme. Prekrojíme na 2 časti - spodnú dáme variť na 3 minúty do osolenej vody, do ktorej pridáme trošku cukru. Potom tam pridáme špičky špargle a varíme ešte 2-3 minúty. Rúru si hneď zapneme na 180 C.
  2. Medzitým si nastrúhame tvrdý syr - veľmi dobrý je pecorino romano, ak máme parmezán, ale dobrá je gouda alebo eidam - čo chladnička dá.
  3. Zapekaciu misku vymastíme zľahka maslom a uvarenú špargľu do nej hneď preložíme a posypeme syrom. Navrch môžeme uložiť malé kúsky masla.
  4. Zapekáme 10 minút - nie viac - to je akurát. Podávame s krajíčkom dobrého chlebíka, ktorý sme si samé upiekli, k tomu jarnú zeleninku podľa chuti. Rýchle, zdravé, chutné, diétne a určite jarné.