Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch fotorecept

amelie - fotkaamelie, 2. apríla 2014
Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch (fotorecept)
Foto: amelie

Konečne je tu jar a s ňou mladá zelenina. Bez mäsa vy som sa možno zaobišla, ale bez zeleniny nie. Nastalo obdobie špargle, ktorú Zobraziť celý popisKonečne je tu jar a s ňou mladá zelenina. Bez mäsa vy som sa možno zaobišla, ale bez zeleniny nie. Nastalo obdobie špargle, ktorú milujem. A tak som sa rozhodla vyskúšať túto kombináciu.

15 minút
príprava
4-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Prichystáme si potrebné suroviny, príprava jedla trvá iba krátko.

    Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu očistíme a miernym tlakom v dolnej tretine ohneme, čím sa odlomí drevnatá časť - asi 10 cm. Ak špargľa nie je celkom čerstvá, môže sa odlomiť trochu viac. Stonky zviažeme potravinárskym motúzikom. Varíme ich vo väčšom množstve osolenej vody (hrniec sa mi nevmestil do záberu, preto som špargľu odfotila ešte pred očistením).

  3. 3

    Špargľu od začiatku varu blanšírujeme 3-4 minúty, ak sú stonky hrubšie, trvá to 5-6 minút.

    Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým na zmesi slaného masla - vo veľkosti vlašského orecha - a 1 lyžice olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu a šampiňóny. Krátko orestujeme. Ostrým nožom vyskúšame, či špargľa zmäkla. Scedíme ju, rozviažeme a ponoríme do studenej vody. Podávame s orestovanou cibuľou a hubami, sušenými paradajkami a s crème fraîche posypanou sezamom.

    Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Krásne pripravená špargľa... veru by som si dala :) 5*
safran
keď sa v mojej blízkosti objaví zelená, vyskúšam kombináciu s crème fraîche, môže byť fajn :-)
kukulienka71
dnes som mala na obed zelenú špargľu,takže jej chuť ešte cítim na jazyku,s hubami super kombinácia,ale ja k tomu potrebujem navyše sacharidy(zemiaky,ryžu alebo cestoviny)
pusta
zo musí byť veľká pochúťka :-)
*****
amelie
Veľmi pekne ďakujem milým varecháčkam za pekné komentáre:-)))))
mariamka
sa tu roztrhlo vrece, zas krasna inspiracia na pripravu tejto delikatesy, @amelie co myslis pod "maslo solene" vobec netusim, ci to tu vobec rozlisujeme,
amelie
@mariamka , kedysi sa robilo doma maslo, ktoré sa solilo, možno, aby dlhšie vydržalo. Maslo trochu posoľ, premies a nechaj odstáť, pustí trochu vody, tú vylej. Soľ z masla sa lepšie rozloží v jedle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia