Zdravý chlebík nekysnutý

Autor receptu: anina6

Klasický chlebík som už piekla viackrát aj pečivo. Týmto chlebom ma inšpirovala dorisa, tak som si ho upravila podľa seba a surovín, ktoré som mala k dispozícii a chlebík som upiekla.

15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Múku si odvážime a nachystáme do misky, pridáme otruby, ovsené vločky, sódu, mletú rascu, slnečnicu, sezam a sušené bylinky. Pridáme jogurt a premiešame. Vodu som pridala asi 2 flaštičky od jogurtu, tak aby sa mi dobre prepojili všetky suroviny.
  2. Keďže som včera zavárala uhorky a mala som poruke mladý čerstvý kôpor a zelerovú vňaťku, tak som sa rozhodla, že ho tam pridám tiež. Nadrobno som ho posekala aj zelerovú vňať a pridala som do hotového cesta. Poriadne ešte raz všetko premiešame. Nakoniec som všetko osolila.
  3. Papierom na pečenie som si vystlala formu na chlebík a pomocou stierky som ho dostala do formy.
  4. Rúru som si vyhriala na 200 stupňov a keď som chlebík dala piecť, ubrala som teplotu na 190 stupňov. Piekol sa asi 45 minút. Takto vyzeral keď som ho vytiahla z rúry.
  5. Nechala som ho vychladiť a potom sme koštovali. Chutil aj mojej polovičke.