Kurací burger

Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami (videorecept)

Autor receptu: tvvarecha

Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé, ale tento burger je iný.

Postup

  1. Zeler nakrájame na hranolky. Nemusíme odstrániť celú šupku, stačí odstrániť tie hrubé časti ako je vidieť vo videu. Hranolky dáme do misky a polejeme olivovým olejom. Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme grilovacím korením. Plech so zelerovými hranolkami dáme do rúry a pečieme na 200 °C po dobu približne 15 minút.
  2. V ďalšom kroku pripravíme falošné žemle. Vajíčka rozšľaháme vidličkou. Pridáme polievkovú lyžicu prášku do pečiva a mandľovú múku, ktorá je dobrá pre diétu, keďže neobsahuje žiadne sacharidy. Nakoniec pridáme postrúhaný parmezán a čedar. Vymiešame cesto a vytvarujeme z neho ploské žemličky (polovičky žemličiek). Dáme piecť na 200 °C po dobu približne 15-20 minút.
  3. Kuracie mäso nakrájame na malé plátky, posypeme grilovacím korením a opečieme na panvici. Potom na nej opečieme aj plátky anglickej slaniny.
  4. Do vnútra burgerov dáme namiesto majonézy avokádový dip. Ošúpané avokádo nakrájame a rozpučíme vidličkou. Pridáme nasekané mandle, soľ podľa chuti, polejeme troškou olivového oleja a pokvapkáme šťavou z limetky.
  5. Pripravíme malé vajíčkové placky. Vajcia rozmiešame spolu s postrúhaným parmezánom. Nalejeme na horúcu panvicu s formou na volské oká a placky opečieme z oboch strán.
  6. Poskladáme samotné burgery. Na polovičku falošnej žemle natrieme avokádový dip. Na to položíme kuracie mäso, vajíčkovo-syrovú placku, opraženú slaninu, rukolu a vrchnú polovičku falošnej žemle, ktorá je tiež potretá avokádovým dipom.
  7. Zdravý burger podávame so zelerovými hranolkami. Namiesto majonézy či kečupu, môžeme pridať kyslú smotanu. A ozdobíme paradajkami, avokádom a niečim zeleným napríklad rukolou alebo petržlenovou vňaťou.