Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarStaflik 31. augusta 2017 o 20:32

    Toto je všetko, len nie pizza. Ale možno po konzumácii rastú mužskému pokoleniu copíky.
    @zareaguj
  • slavka2012 - fotkaSlavka2012 31. augusta 2017 o 20:58

    Naozaj nahradením muky a lepku veľkým množstvom živočíšnych bielkovín získame zdravé jedlo?
    @zareaguj
  • katka78 - fotkaKatka78 31. augusta 2017 o 22:55

    @Slavka2012 (31.8.2017 20:58) Tu kde-kto nazýva svoje jedlá "zdravými" a keď čítam ich zloženie, alebo postupy, tak mi stavajú vlasy dupkom. Najhoršie je, že mnoho ľudí tomu z neznalosti uverí a myslia si, že sa takými jedlami môžu hocikedy dosýta nadžgávať. Pritom pre potreby špecifického typu stravovania stačí označenie nízkotučný, nízkokalorický, nízkosacharidový atď.- ak sa použijú vhodne. Označenie "zdravý" je veľmi veľmi zavádzajúce. Tento recept je toho "krásnym" príkladom.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMirop 1. septembra 2017 o 06:28

    sranda jak si ludia myslia, ze ked je nieco bez lepku, je to automaticky zdrave, paradoxne prave preto to zdrave vobec byt nemusi
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMirop 1. septembra 2017 o 06:29

    @Katka78 (31.8.2017 22:55)

    velmi pekne napisane
    @zareaguj
  • mukimarian - fotkaMukimarian 1. septembra 2017 o 07:59

    @Slavka2012 (31.8.2017 20:58)

    No kazdy ma svoje presvedcenie, a podla mna zivocisne bielkoviny + zdrave tuky, nizkosacharidove+ dostatok vlakniny je zdrave, "zdravsie". Ale ja vam vas nazor neberiem. Tato pizza je pre inspiraciu pre niekoho, kto hlada zmenu, a kto tolko sacharidov napriklad nemoze, alebo neche. Krasny den
    @zareaguj
  • mukimarian - fotkaMukimarian 1. septembra 2017 o 08:05

    @Katka78 (31.8.2017 22:55)

    Katka a o znalostiach a neznalostiach by som radsej nehovoril, nepoznate ma a neviete nic o mojich tvrdeniach, Mne prevazne low carb vyhovuje a citim sa potom fantasticky, mam plno energie, a ked zjem takuto pizzu a mukovu pizzu, rozdiel je 100 % iny, co sa tyka toho ak osa citim a verim , ze mnoho ludi by sa zomnou stotoznilo. A tk mi povedzte co je vasa predstava o zdravom? Ja si rad bypocujem. A je dotahovat sa tu za jedno slovicko, ci uz zdrave alebo zmenim to na zdravsie, lebo to urcite je. A ano ked porovnam mukovu, plno sacharidovu, lepkovu pizzu s tou co je plna vlakniny tak ta zdrava v mojich ociach je, lebo topping na oboch bude rovnaky.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 1. septembra 2017 o 08:25

    Autor receptu zmenil v jeho názve slovo "zdravá" za "zdravšia".
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 1. septembra 2017 o 20:05

    Kedysi bolo zdrave jedine mäso, zvlast po vojne bolo zdrojom sily, zdravia, vitality. Potom prisli bluznivi vegetariani, ktori povedali ze maso je fuj a ze treba jest sacharidy. K nim sa pridruzila silna skupina lekarov, ktori nam vytvorili potravinovu pyramidu. A ked ti lekari zistili, ze vsetci, ktori tlacili do hlavy len sacharidy, maju na stare kolena diabetes mellitus, tak zas obratili pyramidu nahor a povedali ze bielkoviny, to je vono. Len pre informaciu, ak je nieco bez psenicnej a inej muky, tak je to automaticky aj bez LEPKU. Ak je nieco bez lepku, tak to nemusi byt nizkosacharidove, lebo bezlepkova muka je samy skrob, este horsia ako psenicna. A nie kazdy ma celiakiu, niekto ma napriklad alergiu na psenicnu bielkovinu a preto nepouziva muku.
    @zareaguj
  • slawi - fotkaSlawi 1. septembra 2017 o 20:45

    Pre mna bezlepkacku je tento recept velmi zaujimavy.
    Bohuzial ani bezlepkova muka nie je pre moj traviaci system najlepsia lebo ako pise Bubaya je plna rozlicnych skrobov.
    Urcite vyskusam :)
    @zareaguj
  • katka78 - fotkaKatka78 1. septembra 2017 o 23:51

    @Mukimarian (1.9.2017 08:05) máš pravdu, nepoznám ťa a netuším, aké sú v tomto smere tvoje znalosti, aj keď tvoje slová mnoho napovedajú. Každopádne tou neznalosťou som poukazovala na ľudí, ktorí si tvoj recept prečítajú, vo výžive sa možno až tak neorientujú a ľahko nadobudnú presvedčenie, že takéto jedlo je zdravé a môžu si ho dopriavať neobmedzene, veď je zdravé = zdraviu osožné. Tvoje jedlo môže byť nízkosacharidové, podľa voľby syra a "obloženia" možno aj menej kalorické, tvoje "cesto" môže byť oproti kysnutému ľahšie stráviteľné atď. ale to ešte nevyhnutne neznamená, že je aj ZDRAVÉ.
    Mimochodom, podobnú "pizzu" robievam z karfiolu a nemám nič proti "tvojej low carb" strave, sama som zhruba pol roka blízkej osobe kvôli zdravotným problémom pripravovala jedlá podľa nízkosacharidovej diéty, ale nikdy by som ich nenazvala zdravými všeobecne, lebo také nemusia byť. Sú len orientované na určitú zložku potravy (na elimináciu sacharidov), ale to z nich nerobí automaticky jedlá zdravé. Jednoducho to, že je niečo nízkosacharidové, nízkotučné, bezmúčne, bezlepkové atď. z neho nerobí "zdravé" v tom je celá pointa. Nie je to o doťahovaní sa za slovo, ale o nazývaní vecí pravým menom a zodpovednosti voči tým, ktorí recept použijú.
    @zareaguj
  • katka78 - fotkaKatka78 2. septembra 2017 o 00:19

    @Slawi (1.9.2017 20:45) jasné, pretože tie bežné bezlepkové zmesi (schär, promix atď.) sú väčšinou vyrobené z kukuričného, alebo zemiakového škrobu, ryže atď. Našťastie majú bezlepkáči aj iné alternatívy :-)
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 2. septembra 2017 o 10:01

    @Katka78 (1.9.2017 23:51)

    veľmi pekne si to Katuška napísala, múdro
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 2. septembra 2017 o 11:01

    Tento koláč, pizzu, placku, zemeplochu povazujem tiez za zdravu. Tocia sa mi panenky nad kopou komentarov vlastne o nicom... :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 2. septembra 2017 o 19:56

    Neviem, prečo toto jedlo voláte pizza, my takéto placky na panvici voláme zeleninový hamendegs- po slovensky hemendex.používam namiesto brokolice papriku a cibuľu. Pokiaľ som pozorne čítala, tak žiadnu slaninu ani tučné syry nemajú diabetici jesť. Raz za čas si výnimočne iste niečo podobné dajú, veď kto by odolal. Poznám mnohých lekárov- mužov, ktorí vodu kážu a víno pijú.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAischa 3. septembra 2017 o 23:35

    Skvely recept, je to zas o necem jinem, misto moucneho zakladu je tam zelenina s vajickami a syrem, no proc ne, je to o tom, ze muzeme vyzkouset neco jineho, a muze to vyzkouset kdokoliv, lepek - nelepek, zdravy - nezdravy, nebo takovy - makovy tady nehraje roli, je to o receptu, a tento je svym zpusobem vyjimecny, obcas mame chut na pizzu a nechce se nam zadelavat testo, nebo se citime nafoukli a chteli by jsme neco lehciho, a tady to mame ! Takze nechapu kritiky, anebo mirne receno slovickareni, to prenechejme politikum. Je to recept ? Je ! Vypada jedle ? Vypada ! Je zajimavy ? Je ! Tak se prosim bavme jenom o tom, at uz autor to nazval jakkoliv ;-)
    @zareaguj
  • mukimarian - fotkaMukimarian 4. septembra 2017 o 09:48

    @Aischa (3.9.2017 23:35)

    Dakujem krasne za komentar, ano presne si to zhrnula, lepsie by som to ani nepovedal, ano je to o experimentovani a skusani, aspon v mojom pripade, ja rad skusam nove veci, aj ked nie vzdy to dopadne ako by som chcel :D
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist