Nepečený banánový koláč

Zdravšia banánová maškrta bez pečenia (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Rýchly, chutný, zdravší koláčik. Chuťovo je lahodný, pokojne nahradí aj klasické sladké maškrty.* Inšpirácia z internetu - ale recept som si upravila podľa seba.

6-8
porcií
20-25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky nasucho opražíme za priebežného miešania na panvici a necháme vychladnúť. Dva banány popučíme alebo rozmixujeme na kašu.
  2. K banánom pridáme kakao, opražené ovsené vločky, mleté orechy alebo mandle (na obrázku chýbajú), mletú škoricu alebo inú zmes voňavého korenia (ja mám najradšej práve zmes Jablkový závin) a zmiešame. Vznikne nám hustá hmota, ktorú rozdelíme na dve časti. Môžete pokojne použiť iba vločky, alebo iba orechy, prípadne pridať kokosovú múčku - je to variabilný recept.
  3. Prvú polovicu rovnomerne pomocou lyžice utlačíme na dno formy (priemer 16 cm), na hmotu poukladáme na kolieska pokrájaný banán a prikryjeme druhou časťou hmoty, ktorú pomocou lyžice rovnomerne rozotrieme a utlačíme. Necháme v chladničke aspoň hodinku schladiť.
  4. Po schladení môžeme poliať klasickou čokoládovou polevou (100 g čokolády a 1 ČL rastlinného oleja). Ja som zvolila polevu, ktorú som pripravila z popučeného banánu, 1 PL kakaa a 1 ČL medu. Ozdobíme podľa chuti a necháme v chladničke stuhnúť.
  5. ...v reze (ja som robila mini verziu z polovičnej dávky surovín - do formy s priemerom 10 cm).