Zdravotný drink

Autor receptu: branoth

Pre ľudí, ktorí nepodporujú farmaceutický priemysel, ale prírodu... :-) Pri chrípke, nachladnutí, bolestiach hlavy, atď... Túto zmes som dostal od jednej vynikajúcej bylinkárky... !!!! Neodporúčam kombinovať s antibiotikami !!!!

20 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si urobíme zmes z bylín. Gramáž si môžete upraviť podľa potreby, ale každá z bylín musí byť namiešaná v rovnakom pomere. Čaj je účinný aj keď nezoženiete všetky byliny. Treba použiť minimálne tri druhy, čím viac tým lepšie. Základom je vŕbová kôra.
  2. Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi zalejeme vriacou vodou (90 °C). Lúhujeme 15-20 min.
  3. Po vylúhovaní čaj precedíme. Pridáme nechtíkovú tinktúru, citrón a grepfruit.
  4. Čaj pijeme 7 krát do dňa. Po dobu 7 dni... Najlepšie čerstvo pripravený.
  5. V prípade zvýšenej telesnej teploty pridáme ešte prelistovaný cesnak. Z kompletnej zmesi môžeme robiť aj obklady na členky, zápästia a hlavu. Mne obklady stiahli teplotu do 40 minút.
  6. Na zdravie! :) bez chemie... :)) PS: Mám to overené aj na mojom psíkovi, ale bez grepu, citrónu a cesnaku .Mal závažnú črevnú virózu...po jednom dni od užívania bol na tom odsoť lepšie... Som rád, že mu to pomohlo. Ja tento čaj pijem pri akýchkoľvek bolestiach (hlavy, kĺbov , chrípke ci len obyčajnom nachladnutí... ) samozrejme ak nezaberie do 3 dni navštívte lekára...:) ja som ho s podobnými problémami nenavštívil už 15 rokov (tak isto ani antibiotika chemického razu neberiem 15r.) :))) od kedy používam tento čajík...vždy mi zabral do 1dna max 2 dni
  7. !!! Nepoužívať v kombinácii s antibiotikami !!!
  8. Ak mate problém so zaobstaraním bylín a tinktúry, kontaktujte ma.