Ovocné nanuky
Ovocné nanuky

Zdravé ovocné mrazené pochúťky

siuuu - fotkasiuuu, 5. júna 2019
Zdravé ovocné mrazené pochúťky
Foto: siuuu

Už som mala možnosť ochutnať rôzne druhy zmrzliny - a niektoré sú ozaj výborné. Ale na horúce letné dni dávame u nás prednosť týmto Zobraziť celý popisUž som mala možnosť ochutnať rôzne druhy zmrzliny - a niektoré sú ozaj výborné. Ale na horúce letné dni dávame u nás prednosť týmto jednoduchým prírodným ovocným mrazeným pochúťkam bez cukru a iných prídavných látok. Sú jednoduché na prípravu a osviežujúce. Ovocie sa dá vzájomne rôzne kombinovať, prípadne doplniť bylinkami - ja používam najmä medovku, ale zaujímavá je aj kombinácia mango- bazalka. Množstvá neuvádzam, nie je to dôležité - každý si môže dať podľa seba.

10 minút
príprava

Suroviny

 (čerstvá)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prvý variant - ovocie (druhy podľa chuti) rozmixujeme na hladkú kašu (každé osobitne). Ja som zvolila jahody, mango a kivi. Ochutíme trochou citrónovej šťavy (najmä mango si ju žiada). Môžeme doplniť bylinky - tentoraz som použila medovku, ktorú som pridala k mangu, ale výborná je aj v kombinácii s jahodami. Naplníme formičky - jednotlivé ovocie môžeme rôzne kombinovať. Dáme zmraziť a potom už iba vychutnávame.

    Zdravé ovocné mrazené pochúťky - obrázok 1
  2. 2

    Druhý variant - ovocie pokrájame na malé kúsky (moja osvedčená kombinácia sú jahody, čučoriedky, kivi a ananás), naplníme do formičiek a zalejeme čerstvou ovocnou šťavou - ja som na tieto použila ananásovú. Zmrazíme. Výborne vyzerajú aj chutia. Okrem toho dodajú aj nejaké tie vitamíny.

    Zdravé ovocné mrazené pochúťky - obrázok 2
  3. 3

    Tretí variant - banán pokrájaný na kolieska, zmrazený a následne rozmixovaný s mrazenými malinami (super je aj s jahodami, ale s malinami je pre mňa TOP). Ja mám šnekový odšťavovať, ktorý má nadstavec na ovocnú zmrzlinu, takže ja ovocie preženiem cez tohto pomocníka, ale skúšala som aj mixovať - a ide to v pohode, len treba minútu-dve nechať mrazené ovocie povoliť.

    Zdravé ovocné mrazené pochúťky - obrázok 3
  4. 4

    Štvrtý variant - zmrazený banán (na kolieska), rozmixovaný s kakaom (prášok) - výborná čokoládová zmrzlina.

    Zdravé ovocné mrazené pochúťky - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia