Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom

Autor receptu: pitrb

Zdravému životnému štýlu sa venujem dlhšiu dobu a vždy sa snažím vymyslieť a kombinovať suroviny tak aby boli vždy vyvážené. Toto jedlo je hlavne vhodné na obed aj na večeru. Večera by sa nemala kombinovať s prílohami typu ryža, zemiaky a preto je zelenina ako je ružičkový kel ideálnou voľbou. Dobrú chuť

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ružičkový kel si uvaríme vo vode (ale tak aby bol tesne pred uvarením, pretože ho ešte neskôr budeme opekať). Ak máme čerstvú cviklu tak aj tú dáme variť.
  2. Medzi tým si mäso rozkrojíme a ochutíme tymianom, soľou a čiernym korením. Jemne vyklepeme tĺčikom cez potravinársku fóliu.
  3. Na rozpálenú panvicu dáme trochu olivového oleja a mäso osmažíme z každej strany asi po 30 sekúnd. Zalejeme pohárom vody a necháme dusiť (ideálny by bol vývar, prípadne komu nevadí tak bujón).
  4. Medzi tým šampiňóny očistíme a nakrájame podľa chuti. Na troche olivového oleja s provensálskym korením smažíme do zlata.
  5. Cviklu opláchneme v studenej vode. Nakrájame na tenké kolieska alebo nastrúhame nahrubo (ak je zavaraná tak zlejeme šťavu). Zamiešame s jogurtom a trochou soli.
  6. Ružičkový kel rozkrojíme na polky a poukladáme rozkrojenou časťou nadol do panvice. Smažíme na masle do zlata na silnom ohni.