Zdravé bezlepkové čokoládové brownies s malinami
Autor receptu: johankafab
Dnes som si pre Vás pripravila hriešne dobré bezlepkové čokoládové brownies s
malinami, ktoré sú
však zo zdravších verzií
pôvodných ingrediencií.
Aj pri takýchto neskutočne kalorických, ale výborných receptoch sa viete vynájsť a
obmeniť ich, prispôsobiť si ich tak, aby ste
znížili ich kalorický podiel a tiež aby ste nemali "toľko" výčitiek, že ste si dopriali mlsku :-)
Recept je rýchly.
12 porcií |
20 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov, vymastíme a vysypeme pohánkovou múkou okruhlú formu alebo hranatú formu cca 20 x 30cm.
Maslo nakrájame na kocky, dáme do kastrólika a na najnižšej teplote zahrievame. Dávame veľký pozor aby sa maslo neprepálilo!
TIP! Ak chcete bezlaktózovú verziu brownies, namiesto gazdovského masla použite ghee maslo.
Do roztopeného masla nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Roztopenú čokládu odstavíme a necháme vychladnúť.
- Vajcia s cukrom šľaháme minimálne 5 minút na najvyššom stupni, na tomto kroku si dajte záležať, musí Vám vzniknúť krásna pena.
Postupne prilievame vychladnutú roztopenú čokoládu. Vypneme šľahač a miešame ručne stierkou.
- Do hladkej kompaktnej zmesi, postupne pridávame preosiatu pohánkovú múku, mandľovú múku a kakao. Zmes može byť trošku hrbolatá, za to môže mandľová múka, nezľaknite sa!
Pozor! Miešame v tvare "osmičky". Je podstatné aby ste dodržali tento krok. Zmes sa pekne zjednotí.
- Určitú časť malín (koľko uznáte za vhodné) pridáme do zmesi a jemne zamiešame.
Hotovú zmes vylejeme do vymastenej formy, posypeme zvyšnou časťou malín a dáme piecť do trúby na 25 - 30 minút.
Dávame veľký pozor aby sme brownies neprepiekli, pretože z vláčnej dobroty sa Vám ľahko môže stať suchý koláč.