Zdravá roláda z mandľovej múky

Autor receptu: nika182

Pridávam zdravú verziu receptu na cesto na rolády. Rýchly, jednoduchý koláčik. Pre mňa je táto verzia chutnejšia a omnoho ľahšia ako klasické rolády. V ústach sa priam rozplýva:) Plnky robím v rozličných zdravých verziách (jablková, tvarohová, kakaová, ovocná) Recepty na plnky popridávam, ak bude mať niekto záujem:)

15
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame vajíčka s agáve (mixujem pre urýchlenie vždy celé vajíčka min 5 minút). Do vyšľahaných vajíčok pridávame za stáleho šĺahania po lyžiciach kokosový olej. Pridáme vanilkovú esenciu (dve kvapky stačia) alebo struk a nakoniec mandľovú múku s kypriacim práškom a premiešame.
  2. Prelejeme na veľký plech vysylaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch.
  3. Na upečenú roládu prestrieme vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  4. Vychladenú roládu potrieme plnkou podľa vlastného výberu. Na obrázku rozmixované, povarené marhule ochutené medom a citrónom.