Čokoládová torta

Zdravá čokoládová torta “Čokoholik” (videorecept)

Autor receptu: fitka3010

Na tejto zdravej torte si isto pochutnajú všetci čokoholici ;) U nás sa do nej zamiloval úplne každý. Torta obsahuje vďaka pridanému avokádu a banánom množstvo draslíka, vlákniny a je tiež skvelým zdrojom zdravých tukov. Pozrite si videorecept.

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml. Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku. Banány a mrkvu si v mixéri rozmixujeme na pyré (ak to mixér nezvláda, prilejeme aj vodu).
  2. V miske si zmiešame vzniknuté pyré s ostatnými mokrými ingredienciami a následne do nich primiešame aj všetky ostatné suroviny. Cesto poriadne zamiešame a vylejeme do olejom vystriekanej alebo papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 25cm).
  3. Tortu pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Po dopečení tortu necháme vychladnúť a následne ju prerežeme na polovicu. Torta bude vnútri vláčna, teda ju režte opatrne.
  4. Krém si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín na plnku v mixéri dohladka. Polovicu krému rozotrieme do vnútra torty, poukladáme naň zvolené ovocie a prikryjeme druhou časťou torty. Zvyšný krém rozotrieme po jej okrajoch a vrchu.
  5. Tortu je najlepšie nechať stuhnúť cez noc v chladničke. Dobrú chuť :)