Zázvorový crème brûlée
Autor receptu: andys
Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 130 °C |
Postup
- Smotanu s vanilkovým luskom zohrejeme tesne pod bod varu. Vanilkový lusk vyberieme (môžeme ho použiť na ochutenie práškového cukru).
- Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a vmiešame do smotany. Do formičiek nakrájame babány, pokvapkáme ich šťavou z citróna a posypeme mletým zázvorom. Zalejeme krémom.
- Pečieme v mierne vyhriatej rúre v zapekacej nádobe vo vode, siahajúcej do polovice výšky formičiek kým krém nezhustne.
- Hotové crème brûlée necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním rovnomerne posypeme zvyšným krupicovým cukrom a necháme skaramelizovať pomocou flambovacej pištole, prípadne zapečieme pod grilom. Dobrú chuť :)
- Obmena: Zázvor môžeme nahradiť napr. muškátovým orieškom alebo škoricou.