Zázvorový crème brûlée

Autor receptu: andys

Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 130 °C

Postup

  1. Smotanu s vanilkovým luskom zohrejeme tesne pod bod varu. Vanilkový lusk vyberieme (môžeme ho použiť na ochutenie práškového cukru).
  2. Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a vmiešame do smotany. Do formičiek nakrájame babány, pokvapkáme ich šťavou z citróna a posypeme mletým zázvorom. Zalejeme krémom.
  3. Pečieme v mierne vyhriatej rúre v zapekacej nádobe vo vode, siahajúcej do polovice výšky formičiek kým krém nezhustne.
  4. Hotové crème brûlée necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním rovnomerne posypeme zvyšným krupicovým cukrom a necháme skaramelizovať pomocou flambovacej pištole, prípadne zapečieme pod grilom. Dobrú chuť :)
  5. Obmena: Zázvor môžeme nahradiť napr. muškátovým orieškom alebo škoricou.